Zobacz pojedynczy post
stary 25-07-2004, 19:19   #83
Karol ll
Zbanowany

Data dołączenia: 28 03 2004

Karol ll ma numer GG 1936659
Domyślny

Ja też bym chciał być moderatorem :rolleyes:

Na wstępie pragnę dodać, że nie gram już w Tibię, chociaż cały czas jestem jeszcze zainteresowany krążącymi wokół niej sprawami. Sam nie wiem dlaczego.

Cytuj:
1) Doświadczenie na forum (ile czasu, jakieś sukcesy?, moderowanie na innych forach?)
2) Doświadczenie w grze Tibia (nie najważniejsze, aczkolwiek przydatne. Lvle, osiągniecią itp)
3) Dlaczego chcesz zostać moderatorem?
4) Czy zgadzasz się na poświęcenie części swojego wolnego czasu na moderowanie tego forum? Czy będziesz w stanie czytać głupie tematy, i odpowiadać na nie mądrze ? Czy będziesz wiedział jaki temat nadaje się do kasacji, a jaki do zamknięcia?
5) Pare słow o Sobie~ (wiek, zainteresowania, postępy w szkole =D)
6) Odpowiedz sam przed sobą - czy we własnych oczach nadajesz się na tą pozycje?
Tak więc punkt
1. Na forum użytkownikiem jestem od marca 2003 r., chociaż przeglądam forum już od października, z założeniem, że nie będe raczej tutaj nic pisał. Oczywiście to się zmieniło i założyłem sobie konto.

Nie mam żadnego doświadczenia jako moderator.

Hmmm... Sukcesy? Jakieś większe sukcesy to nie, ale że jestem cały czas z czystym kontem banowo-upomnieniowo-ostrzeżeniowym, to już jest coś?

Ponadto jestem cały czas w miarę aktywny: często odwiedzam tibia.com forum aby poczytać sobie co sie dzieje na Danubii(obecnie wojna ), tibia.de: ściągam sobie z tamtąd filmiki TibiCam. Oczywiście nie wspomnę o forum tibia.pl.

2. No więc tak: moimi najlepszymi postaciami były Czarodziej na Danubii na poziomie 32, m lvl coś koło 39; Paladyn na poziomie 31, m lvl 12, skille około 76/56, z kontem PACCowym, Danubia; drugi Paladyn na poziomie 20, m lvl 10, skille około 65/55, równierz Danubia; oprócz tego dodam, że wszystkich postaci na mainie miałem z 8-9, to byli Druidzi UH makerzy, postacie na zamówienie za kasę dla kolegów i znajomych.

Moje największe osiągnięcia w grze to solo GS 24 poziom Palem, Dragon na 25 poziomie Sorcem.

Dla zainteresowanych:

Moja tibijska historia... 8)

Moja tibijska historia zaczęła się w sierpniu 2003 na obozie integracyjnym. Kolega opowiedział mi o Tibii, podał adres oficjalnej strony.

Kiedy wróciłem do domu postanowiłem z ciekawości zajrzeć na tibia.com. W chwile potem stwirdziłem, że warto byłoby zagrać . Tak więc założyłem konto, postać.

Gra bardzo mi sie spodobała, toteż siedziałem przy kompie ponad 1h dziennie. Moja postać była Czarodziejem na Ruberze. Kiedy po raz drugi zginąłem na 12 levelu zdenerwowałem się i postanowiłem przenieść na Danubię i tam stworzyć sobie Czarodzieja .

Pod koniec października zacząłem grać Sir Karolem niepokonanym, właśnie na Danubii. Wiodło mi się nawet dobrze . Na święta miałem już 26 level. Coraz bardziej zaczynała mnie kusić gra Palkiem. Dead na 32 przez cyca mnie zdenerwował, spadł c shield i c arm, co pomogło w przerzuceniu się na Palka.

Tymczasem w szkole chłopaki stawały się coraz większymi maniakami . Na każdej przerwie latali do czytelni, popykać sobie chociaż te 10 minut. Na każdej informatyce klepałem runki . Doszło w końcu do tego, że poblokowali nam porty, adresy URL, gdzie jego częścią była "tibia" .

Przerzuciłem się na Palka - Sir Karol Lwie serce - pod koniec marca. Niecały miesiąc potem uznałem, że Tibia mi się znudziła i koniec grania.

Nie na długo. Drugi Palek - Huorn - dostałem go od kolegi na 3 levelu w końcówce kwietnia. Wystartował z małą "wyprawką", pieniążkami i itemami z moich starych postaci. Tibia oczarowała mnie poraz kolejny . Na początku wakacji HACK . Straciłem mnóstwo pieniędzy, zginąłem i się mocno wnerwiłem. KONIEC, stwierdziłem. Wszystkie postacie oddałem.

Oto małe podsumowanie: Tibia przyniosła mi wiele zabawy i radości, ale zawaliłem ciutek oceny w szkole i straciłem wieeeele godzin, gapiąc się w monitor.

I tak właśnie wygląda moja historia o Tibii, od początku do końca . Warto dodać, że Tibia bawiła mnie prawie rok, jak mało która gra.

3. Chcę zostać moderatorem, żeby:
- mieć co zrobić z niezagospodarowanym czasem;
- nie musieć sprzątać tylko pokoju ale też forum;
- mieć troche doświadczenia w moderowaniu;
- być uczestnikiem w ulepszaniu tego forum.

4. Zgadzam się na poświęcenie swojego wolnego czasu moderowaniu, bo może się okazać ciekawe, wręcz pasjonujące.

Czy będe w stanie czytać głupie tematy i odpowiadać na nie mądrze? Postaram się.

Myślę, że z biegiem czasu i zaznajomienia z regulaminem forum tibia.pl odróżnianie tematów do kasacji a do zamknięcia będzie mi przychodziła coraz łatwiej.

5. Na imię mam Karol. Stąpam po tej ziemi od 14 lat . W szkole idzie mi dobrze. Spędzanie czasu przed komputerem zwłaszcza z wykorzystaniem Internetu to moje małe hobby, więc często jestem on-line. Znam dobrze angielski. Moje ulubione zajęcie to gra na gitarze oraz słuchanie muzyki.

6.Nie będe się przechwalać. Jestem osobą dosć sumienną i pracowitą. Znam się trochę na Tibii. Więc moja odpowiedź to tak.

Co bym dodał lub zmienił?

1. Hmmm... Wg mnie powinny być te liczniki postów i różne rangi dla forumowiczów. Zawsze lubiłem sobie spojrzeć kto ma ile postów, czytając różne wypowiedzi. To mimo wszystko pokazuje, jacy jesteśmy aktywni na forum. Poza tym to mimo wszystko troche motywuje ludzi do wypowiadania się na forum...

2. Inny system karania ( ). Może coś takiego jak:
Używanie wulgarnych wyrazów - 20 punktów karnych
Quest spoiling - 30 punktów karnych
Obrażanie i poniżanie innych osób - 30 punktów karnych
Podawanie linków do stron o charakterze destrukcyjnym - x punktów karnych
Pisanie postów nic nie wnoszących do tematu - y punktów karnych
Itd.
Upomnienie - 30 punktów karnych
Ban - 100 punktów karnych
(oczywiście ilość punktów karnych byście sami ustalili)
Punkty karne byłyby jakby ostrzeżeniem, w większych ilościach stają się już upomnieniem lub banem.
Użytkownicy będą zbierali punkty karne mając świadomość, że są coraz bliżej upomnienia/bana, co może poprawić ich zachowanie. Punkty karne byłyby pisane pod nickiem. I wtedy moderatorzy zamiast dać od razu upomnienie czy bana, dadzą kilka punktów karnych, w zależności od przewinienia.

3. Jak jakaś osoba dostanie upomnienie bądź bana to wtedy niech moderator dopisze w jej poście za co dostał bana/upomnienie. Miałoby to na celu pokazanie reszcie forumowiczów za co można dostać upomnienie/bana, bo nie wszyscy znają dobrze regulamin oraz nie wszyscy zaglądają do tego tematu, gdzie jest napisana lista upomnień i banów wraz z tematami gdzie owe się pojawiły. Nie ma to jak uczenie się na cudzych błędach. Ponadto zniknęłyby zapytania: "za co ja dostałem upomnienie??", "będe już grzeczny, ale dlaczego dostałem upomnienie?", albowiem sami by zobaczyli swój post i w nim dopisane: upomnienie za np. quest spoiling.
Karol ll jest offline