Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mahrdis
OMG Wypowiedz na forum to nie jest list i nie trzeba pisac zaimkow osobowych z duzych liter. Ale zes sie osmieszyl tym poprawianiem mojej ortografii.
|
Nareszcie choć w jednym miejscu Ci przyznam rację: zaimków osobowych rzeczywiście nie trzeba pisać z dużej litery - wystarczy pisać je z litery o takim samym wymiarze, jak pozostałe (bo duże, to Ty najwyżej możesz mieć co innego). Natomiast zaimki osobowe stosowane w celu zwrócenia się do kogoś, nie tylko w liście, piszemy z wielkiej litery. To się nazywa: forma grzecznościowa. I nie chodzi tu bynajmniej o Twoją grzeczność, której próżno by szukać u chama bez kultury. Chodzi po prostu o reguły ortografii języka polskiego (tak samo, jak nazwy ulic, nazwiska, czy inne wyrazy pisane z wielkiej litery). Może za dużo czasu spędzałeś na 1 levelu przy minotaurach lub rotwormach, zamiast przy książkach?
A wypowiedź na forum jest taką samą formą pisaną jak list, podanie, czy nawet artykuł w gazecie. Na polskim forum jest zwykle pisana w języku polskim, który ma swoje zasady, jakimi się rządzi.
Cytuj:
Jeszcze nie zrobilem ani jednego bledu ortograficznego.
|
To w takim razie wyłumacz mi, o co Tobie chodziło w tym zdaniu:
Cytuj:
Przestań już zmyślaj.
|
Bo przecież, jak mnie zapewniasz, nie było tam ani jednego błędu ortograficznego. Jednak nijak nie mogę tego zdania zrozumieć, wszak mam tak niskie IQ, że mi ono na to nie pozwala. Bądź tak uprzejmy, Drogi Mistrzuniu, i wytłumacz koledze o mniejszym rozumku. A może chodziło o to, że nie postawiłeś przecinka, a zdanie miało brzmieć:
No więc dobrze już, przestanę i będę zmyślał - tylko powiedz, czy o to Ci chodziło, Szacowny Mistrzuniu?
Cytuj:
Nie, nie powinno byc z duzej litery. Dlaczego? Bo jest wielu bogów z różnych religii, a nie tylko jeden katolicki jak do tej pory zapewne myslales. :p
|
Wskaż mi choć jedno miejsce, w którym napisałem, że chodzi o Boga katolickiego albo też wykaż, na jakiej podstawie napisałeś, że o nim myślałem. :-P
Cytuj:
OMG. A ty wiesz ze jest cos takiego jak "ironia" oraz "przenośnia"? Slowo "zalamac sie" ja uzylem w przenosni, ale ze ty jestes intelekt nie z tej ziemi, to oczywiscie zrozumiales doslownie.
|
Tak, tak - rzeczywiście, tak dosłownie to zrozumiałem :->. No, ale coś Ty, Mistrzuniu, jak się zaczniesz tłumaczyć przed takim debilem z małym IQ jak ja, to Ci w końcu przestaną wierzyć pozostałe, być może czytające Cię tu osoby, żeś jest takim Mistrzuniem. :->
Serio, nie załamałeś się? Ufff... kamień z serca... :->
A wiesz Ty, z kolei, że jest coś takiego jak pomyłka zwana też literówką, powstałą wskutek, np. szybkiego pisania? I, że słowa "z danie", które tak mi skrupulatnie zacytowałeś jako błąd ortograficzny (a co także robisz, w odniesieniu do postów pisanych przez innych ludzi), były jedynie taką właśnie literówką? No, ale przecież taki Mistrzuniu jak Ty NIGDY nie popełnia błędów, więc skąd on może o takim czymś wiedzieć.
Mistrzuniu zaś najlepiej wie, jak mistrzowsko zabić minosa lub rota na 1 levelu w Tibii. Wie też, jak mistrzowsko obrażać na forum dyskusyjnym osoby, które mają inne poglądy niż on i po prostu zupełnie inaczej (a już na pewno nie po mistrzowsku) grają w gry takie jak Tibia, zaś nikomu ich nie narzucają. I wreszcie, po mistrzowsku potrafi on selektywnie cytować wyrwane z kontekstu słowa lub części wypowiedzi, tylko te, do których ma zamiar się on przyczepić lub skrytykować. Umie przy tym po mistrzowsku czytać w myślach, wiedząc o jakiego Boga, chodziło interlokutorowi albo też jak dosłownie zrozumiał przenośnię. No i, na koniec, potrafi on widzieć rzeczy, których nie ma: na przykład błędy ortograficzne w miejscach, w których została popełniona zwykła literówka. Wszak on jest Mistrzuniem. Respect, Mastah. :->
Lepiej nie wpieprzaj się w coraz większą pułapkę, woreczku mosznowy, bo i sam stajesz się pomalutku żałosny (wystarczy, że już ja jestem :->). Na dodatek odchodzisz od głównego tematu wątku i możesz narazić się, na usunięcie postów, czego chyba byś nie chciał, Nieomylny Wszechwiedzący Mistrzuniu. Pamiętaj bowiem, że to nie ja pierwszy zaatakowałem Twoje wypowiedzi, tylko Ty moją.
Ja, w każdym razie skończyłem z Tobą gadać, woreczku mosznowy. Wolę sobie w tym czasie, na 14 levelu, z załamująco "kiepskim" wyposażeniem i skillami zabijać króliki. Bo minotaury, to tylko domena Mistrzuniów, a ja przecież nawet do pięt Mistrzuniom nie dorastam, choćby nawet swoim ilorazem inteligencji.