No właśnie...ten temat skłania do refleksjii.Też jestem chrześcijaninem,ale wątpliwości mam (np czy wyznając Boga nie jestesmy w błędzie, czy to w co wierzymy nie istnieje.Chyba każdy ma podobne "wachania",niekoniecznie przez słuchanie muzyki(chyba w moim wypadku tak jest ).
Czy metal jest be? hmmm , nie.Metal to muzyka jak każda inna, i to czy treść utworu jest satanistyczna , czy nie , nalezy uszanować (tak jak satanizm - jako inną religie ) ,(tyle sie mówi o tolerancjii).Nie moge sie wypowiadac na temat IM, ale wydaje mi sie ze jeden utwor nie moze zmienic zespołu na satanistyczny ( być może autor tekstu podczas pisania "przelał" na papier swój nastrój i wyszla taka piosenka) .Na temat magi to z tego co sie orientuje kosciół sam nie wie co myśli.
Słyszałem o tym ze jakiś ksiądz spalił książki o Harrym Potterze , ze względu na to że treść książki jest o magi.
Bzdura...w co 2 książce dla dzieci jest poruszany temat magi.To że magia jest grzechem oraz pochodzi od szatana....kolejna bzdura, bo jakbyście nazwali to że Jezus uzdrawiał chorych? No cóż...może sie myle w niektorych kwestiach ale takie jest moje zdanie .