Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orshabaall
[...] oprocz slusznej krytyki Mahrdisa zaczales takze nam udowadniac ze zabijanie minotaura lub rota na 2 lvlu niezmoliwe.
|
W porządku - jest możliwe. Pasuje Ci taka moja wypowiedź?
Cytuj:
Wszysyc ktorzy choc troche grali w tibie wiedza ze mozna wyjsc z miasta na 1 lvlu i mozna takze sobie przelozyc ekwipunek z innego chara do innego, dzieki czemu na 1 lvlu mamy najlepsze rzeczy jakie sa na rooku i nawet przy skilach 10/10 i 1 lvlu spokojnie wtedy z katana zabijamy rota lub minotaura. Wiedza to chyba wszyscy na tym forum. Oprocz ciebie.
|
No, a teraz sam zaczynasz przesadzać, podobnie, jak to zrobił pewien woreczek mosznowy tutaj. :-P
Ooo, nie, nie wiedziałem o tym :-O. Serio? ;->
Cytuj:
Ty uparcie dowodzisz ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu ani wykonac katana questa. Dlatego tez naraziles sie na sluszna krytyke, bo niewiele wiesz o tibii jeszcze, byc moze nie wiedziales ze mozna tak zrobic, ale skoro nie wiedziales to nie powinienes sie odzywac i na sile tego udowadniac. Kazdy wie co to sa life fluidy. Ja na swoim rookstayerze mam 15+ bp life fluidow we wszystkich depo charach wiec co za problem zuzyc kilka z nich i zrobic wszystkie questy rooka na 1 lvl z full eq zabijajac potwory a nie przechodzac obok nich.
|
No dobrze, ale jednak, bez pouczania kogokolwiek, chciałbym na ten temat podyskutować. To właśnie zrozum to, że sam chciałbym dowiedzieć się, jak to zrobić.
Ty mi teraz nie mów o postaci-depo na Rookgaardzie. Tak to i ja potrafię kombinować. I dobrze wiem, że i Ty, i tamten woreczek mosznowy, próbujecie mnie wpieprzyć na manowce (choć Ty może jesteś bardziej kulturalny). Ale postaram się jednak nie dać.
OK, do rzeczy.
Załóżmy, że dopiero co zarejestrowałeś sobie konto w Tibii, utworzyłeś pierwszą postać i zalogowałeś się do gry. Tak samo, jak wiele innych tutaj początkujących, którzy przecież także czytają ten wątek i od Ciebie, i innych chcą się uczyć. OK, zatem:
- Twoja postać jest na 1 levelu.
- Nawet, jeśli zrobisz sobie drugą taką postać na depo-char, to nie masz kasy, żeby cokolwiek do niej schować.
- Aby zdobyć tę kasę, swoją postacią (ale nie tym depo-charem, tylko tą pierwszą) chodzisz, trenujesz i tak dalej. A w tym czasie awansujesz na kolejne poziomy i nie jesteś już na levelu 1.
Dobrze gadam, czy nie?
To teraz mi powiedz, jak w tej sytuacji można tą pierwszą postacią, na 1 levelu zabić rota lub minotaura? Bo ja tu czegoś nie rozumiem. Ale, mam nadzieję, że mi to dobrze wytłumaczysz, bez wpuszczania mnie w maliny.
Cytuj:
Juz sam nie wiem co mam ci jeszcze wiecej powiedziec zebys uwierzyl ze mozna zabic wszystkie potwory z rooka (oprocz mm i ghoula) na 1 lvlu i ze mozna zrobic wszystkie questy z rooka na 1 lvlu. Wierzysz, czy mam (mamy?) ci dalej to tlumaczyc?...
|
OK, nie wątpię w to, że postacią pierwszopoziomową można zabić coś tam. Zapewne wiele filmików potrafi to wykazać. Wszak można mieć sobie, jak piszesz, tego depo-chara i tam trzymać najlepszy stuff. Tu jest wszystko w porządku. Tylko Ty najpierw dokładnie przeczytaj moje powyższe zdania i do nich się ustosunkuj. Wtedy dopiero w to do końca uwierzę.
I znowu to powiem jeszcze raz: w Tibię nie grają same "wypasy", które na Rookgaardzie zęby zjadły, lecz i ludzie, którzy grają w RPG-i choćby pierwszy raz w życiu, a Tibia im się bardzo spodobała (nie mam tu akurat siebie na myśli, bo grałem już w inne gry). Oni czytając Wasze wypowiedzi i chcąc się od Was uczyć siedzą teraz załamani, że oni tylko klepią węże i wilczki. I teraz chcesz im powiedzieć, żeby sobie w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook poszli na minotaury i roty??? :-O
Proszę, wytłumacz mi to, a wówczas dam już spokój i Tobie, i temu całemu tematowi.
Pozdrawiam.