Zobacz pojedynczy post
stary 18-06-2006, 16:44   #85
Orshabaall
Zbanowany

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Cytuj:
A teraz powiedz mi czy nie lepiej tym rookstayerem dać tej nowej postaci kase jak będziemy wychodzić na maina niż dawać mu bp/pare bp lf, które straci w walce z tym minosem (koszt 1bp lf = 1,2k... za viale zwróci się 0,1k)?
Nie, nie lepiej. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jak zabijam minosa na pierwszym lvlu to dla satysfakcji wlasnej a nie zarobku
2. Nikt nie powiedzial ze ide na main nowa postacia. Moge sobie stworzyc postac tylko do solowania potworow i robienia questow.
3. Nawet jak ide na main to nie oplaca sie dawac kasy z rookstayera bo na mainie zarobek jest od samego poczatku ~10 razy szybszy niz na rooku i ta kasa ktora na rooku ma spora wartosc, na mainie praktycznie nic nie znaczy. (no bo co to jest 30k na mainie? Starczy ledwie na jedna dwureczna bron pokroju dragon lance)
4. Ja nie chcialem udowadniac oplacalnosci zabijania minosa, rota, spermana i robienia questow na 1 lvl (bo to oczywiste ze sie nie oplaca). Chodzilo mi jedynie o udowodnienie ze mozna tak zrobic.
Cytuj:
No jeśli tak, to w takim razie nie o tym temat...
No nie, ale Jarassimus sie upieral ze sie nie da na 1 czy 2 lvlu zabic minosa. Sam pierwszy o tym napisal.
Cytuj:
Skąd bowiem Ty, a także woreczek mosznowy oraz inni, tak szybko szastający słowem "noob" wiecie co miałem na myśli pisząc pierwszą tutaj swoją wypowiedź, a nawet drugą?
Ja nie wiedzialem. Sorry za pomylke, moj blad. Ale nie przypuszczalem ze moze ci nie wpasc do glowy pomysl ze sobie z innego chara mozna wziac kase.
Cytuj:
No, to odkryjmy karty. Ja od samego początku, zgodnie z tym, jak brzmi temat tego wątku, miałem tę właśnie, opisaną w poprzednim poście sytuację na myśli. Wygląda na to, że ktoś mnie próbował wpuścić w maliny, a sam wdepnął w gówno.
A ja od poczatku mialem na mysli branie kasy z rookstayera. Nie zrozumielismy sie po prostu.
Cytuj:
Dokładnie! O to właśnie mi chodzi.
A mi chodzilo o to, czy w ogole mozna bo napisales wczesniej ze na 1 czy tam 2 lvl jest to nie mozliwe. Napisales wyraźnie "niemozliwe" a nie "nieoplacalne" wiec dlatego ci tlumaczylem ze jest to mozliwe bo jest. Nie mialem na mysli oplacalnosci tego.
Cytuj:
I z pewnością nie powiem im czegoś takiego, żeby sobie, w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook, poszli klepac minosa. Musiałbym się z durniem na mózgi pozamieniać.
Zgadzam sie z toba w 100%. Nawet sunrise 96 lvl rookstayer nie expi na mino bo to jest nieoplacalne. Ale nie mozna zaprzeczyc ze zabicie minosa na KAŻDYM levelu poczawszy od 1 lvl jest mozliwe.
Cytuj:
I dlatego nie piszcie w takim wątku, że nie ma problemu z zabiciem minosa na 1 levelu: to jest dział o nazwie "Dla początkujących" - nie zapomnijcie o tym. Wy tylko wytłumaczcie ludziom całkowicie zielonym, jak sobie mają taką pierwszą w ogóle postacią w Tibii zarobić szybką kasę na Rook.

To by było na tyle. Serdeczne pozdrowienia.
Napisales wyraźnie ze sie nie da zabic minosa na 1 czy 2 lvlu a nie ze sie nie oplaca. Dlatego tlumaczylem ze to nie prawda.
Orshabaall jest offline   Odpowiedz z Cytatem