go gO GO! :>
@ Baron Kaldrick
1. nie opieramy się na mądrości ludowej, tylko Katechiźmie Kościoła Katolickiego (tzn ja sie opieram pod Waszym naporem)
>>Ale z jakiego powodu zabral im wolna wole? Przez 10 przykazan, 5 przykazan, i inne nakazy i zakazy odebral(ograniczyl) im mozliwosc wlasnego pogladania swiata i zmieniania go wg. wlasnych potrzeb.
Nie. Masz wolną wolę- nie ma przymusu zachowywania żadnego z 10-ciu przykazań. możesz równie dobrze teraz wyjść na ulicę i zabić pierwszą osobę. Możesz zrobić co chcsz, jeżeli będziesz na siłach.
>>Nie wierze w Boga i to co mowi Kosciol, poniewaz ludzie SAMI SIE OGRANICZAJA.
To jest sumienie. Niektórzy sie na przykład nie ograniczają- na przykład mordercy....
>>ZADNYCH HISTORYCZNYCH ZAPISKOW!
Mylisz się, są. Ktoś (nie pamiętam czy na IRC czy na forum) mówił że właśnie dziś (tzn wtedy) miał na historii text źródłowy będący bodajże listem do Cezara (nie wiem którego) traktującym o jakimś Nazarejczyku imieniem Jezus i tym co wyprawiał w Izraelu. A tak wogóle to myślisz że tylko my wiemy o Jezusie? W historii Żydów też znajdują się zapiski o jakimś uzurpatorze imieniem Jezus, który według nich nie był Bogiem, tylko "sekciarzem".
A co do kartki: ja mówie tylko o jednej z jej płaszczyzn (tak jakbyś narysował na niej punkt, to on "żyje" tylko w świecie dwuwymiarowym (kartka jest odniesieniem)
@Tajniak
no właśnie... w Twojej wierze.....
Harry Potter z tego co mi wiadomo jest książką fantastyczną dla dzieci :>
To jest paradoks Mocy, tak jak paradoks Kreteńczyka:
Pewnego dnia jakiś Kreteńczyk wyszedł na rynek w Atenach, i wrzasnął: WSZYSCY KRETEŃCZYCY TO KŁAMCY!
Kłamał, czy mówił prawdę?
to jest tzw. pętla logiczna, nie ma ona rozwiązania.
|