Zobacz pojedynczy post
stary 26-07-2004, 00:22   #12
]v[ichal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004
Lokacja: Bydgoszcz, 4don

Imię: Odin Raven
]v[ichal ma numer GG Nie podaje...
Domyślny

@Scor
napisałeś "Nie. Masz wolną wolę- nie ma przymusu zachowywania żadnego z 10-ciu przykazań. możesz równie dobrze teraz wyjść na ulicę i zabić pierwszą osobę. Możesz zrobić co chcsz, jeżeli będziesz na siłach. "

hmmm , możesz a zarazem nie możesz....nie możesz bo Bóg zabrania tego w 1 z 10 przykazań , możesz - ale liczysz sie wtedy z tym że łamiesz przykazanie Boże-popełniasz grzech.
Gdyby każdy myślał tak jak ty napisałeś to każdy morderca miałby argument - "mam wolną wole , więc moge robić co chce".
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------
W historii Żydów też znajdują się zapiski o jakimś uzurpatorze imieniem Jezus, który według nich nie był Bogiem, tylko "sekciarzem".
--------------------------------------------------------------------------------

- tak jak odnaleziono chuste którą wytarto Jezusowi twarz podczas drogi krzyżowej?....hmmm

@MayGyver

Czyli twierdzisz że ludziom z "ciemnych czasów" ktoś pokazał latarke,i nazwali to magią bo troche nie rozumiem o co Ci chodzi

PS . Śmieszny przypadek (troche offtopic) - kumpel twierdzi że jest ateistą , więc spytałem go "a prezenty na Boże narodzenie dostajesz?" - odpowiedzial że tak..
z tego co wiem to Boże narodzenie to świeto chrześcija-
ńskie.