Zobacz pojedynczy post
stary 19-06-2006, 14:09   #8
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ProCZOP
Z tym wzajemnym upominaniem to troche przesada. Ktoś napisze jakiegoś złego posta 3 kolejnych będzie go upoinało 4 powie że nie złamał żadnych zasad kolejni zaczną wspominać o etyce i tak 10 postów z rzędu o samym upominaniu itp..
Do całej sprawy trzeba podejść z rozwagą i rozsądkiem.
A gdzyby moderator zaglądał chociaż co 3 dnii i ostrzegał/banował wszystkich którzy łamią zasady to może zrobiło by sie łagodniej bo każdy by uważał.
Zbędne komentarze nie są potrzebne i szkodzą tylko tematowi.
Popieram. Może nie powinno to do końca wyglądać tak, żeby każdy upominał każdego za byle co. Potrafię zrozumieć (naprawdę ), że czasem ponosi i w ogóle. Ale takie prowokacje z jednej strony i z drugiej strony przeradzają się w naprawdę długie kłótnie. Nie dyskusje, ale kłótnie - a od tego próbujemy odejść, prawda?

Oczywiście, powaga i rozsądek są tutaj niezbędne. Nie chcę pełnić roli jakiegoś strażnika więziennego i despoty, który lubuje się w upominaniu użytkowników za byle co. Jeśli Wy będziecie potrafili zachować poziom i nie dać się prowokować i odpowiadać na zaczepki, i wciągać w kłótnie, to ja też nie będę przeszkadzał.

A w tamtym temacie też banowałem i powiedziałem, że jak zbierze się 5 banów, to zamykam. I jakoś znalazło się nawet jakieś dwa razy więcej ludzi, którzy zrobili sobie 30-dniowe wakacje.

Powtarzam: nie jest ideą banowanie użytkowników dla samego banowania. Naprawdę zależy nam, żeby wszędzie, gdzie się da, egzekwować przestrzegania regulaminu i netykiety oraz postarać się o wysoki poziom całego forum. To jest cel. Jeśli będziecie potrafili to zrozumieć i będziecie się starali o rozwój forum właśnie w takim kierunku, to wtedy pojedyncze przekleństwo czy sporadyczny wybuch złości nie byłby aż tak piętnowany. Niestety, przy dzisiejszym poziomie wypowiedzi większości, trzeba się czepić każdego drobiazgu, żeby zwracać uwagę. Apele nie pomagają, trzeba użyć innych środków, niestety.

Ok, mam nadzieję, że przemyślicie to i spróbujecie prowadzić temat na poziomie.

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę owocnych dyskusji.