OBLESNY. (u mnie wyglada to tak:
gora i
dol)
- Marnotrawstwa miejsca:
- Prawa - lewa strona strony, tam spokojnie zmiesciloby sie jeszcze ze dwa menu.
- Pusta linia na koncu kazdego dzialu menu
- Za szetrokie menu, czasami napis zajmuje ledwie 30% szerokosci, a nigdzie nie zajmuje calego.
- Zsuniete na dol Forum | Download | Tutorial | O nas | Polski | English - nie lepiej "przykleic" to na sama gore, a nie tak sobie wisi ni w piec ni w dziewiec?
- Pasek z linkiem tibia.pl i pierwsza funkcja szukaj - po kij to? link spokojnie zmiescilby sie W obrazku tibia.pl a funkcja szukaj pod tymi linkami z poprzedniego punktu.
- Po cholere dwie funkcje szukaj? jak juz da sie zrobic checkboksy gdzie ma szukac, to nie mozna tez dac tam defaultowo "na stronie"?
- menu1 (to w srodku) leci przez cala strone, podczas gdy menu2 (to po prawej konczy sie gdzies w polowie. Czy tylko ja widze tu bezsens, czy po prostu nie czaje tej wyzszej logiki?
- Obrazek stat.pl wisi sobie tak ni w piec ni w dziewiec, jakby ktos musial go wepchnac na szybko, albo cos. Nie lepiej upchnac go w stopce albo gdzies w menu (kolo bannerow czy cos)?
- Co to za smieszny paseczek tam na samej gorze (ten czerwony z jakims wzorkiem)? co on tam robi, po co tam jest, za co jest odpowiedzialny i w ogole WTF? A, i czemu on jest rozsuniety na cala szerokosc a strona sie tak kisi jak ten biedny onet, po srodku?
- Czemu nad i pod stopka mam puste miejsce? Czy nie powinno byc tak, ze gdy blokuje jakis obrazek to strona mi sie zsuwa? Przynajmniej na onecie to dziala.
- Sama kolorystyka menu (cieniowanie) jest jakies takie dziwne - gdzie tu jakas logika z tym "zawinieciem" tego menu (to cieniowanie tak wyglada przynajmniej)
Tak w ogole, ta strona jest niedopracowana. Dlaczego tylko w branzy IT wszyzscy nie dosc ze wypuszczaja niedorobki (patrz slynny Daggerfall... o, pardon, BUGGERfall) I jeszcze sa z nich dumni?
To zreszta nie tylko moje odczucia:
Cytuj:
<@Scorcerer> jak sie wam podoba dizajn tibia.pl ?
<+RylekIstKrieg> Scorcerer: o kant dupy
<+Togashi> Scor: Ten lay jest kompletnie zuwielbiam jeść bananyany
<@Scorcerer> tez tak sadze
<@Scorcerer> jeszcze ktos chce cos powiedziec ?
<+Togashi> tak jeszcze ja
<+Togashi> kobieta lekkich obyczajówa menus po prawej stronie?
<+Togashi> wielki lol
< nikt^2> Oblesny jest.
<+Togashi> a pozatym brzydki jak cmęski narząd płciowy jest
|
A, i jeszcze dwie sprawy:
Cytuj:
Postanowiliśmy odświeżyć wygląd strony.
|
Oh, wybacz, ale wydaje mi sie, ze jest to TWOJA samowolka (wiem ze Drom jest przeciwko, a reszta mod-teamu o tym nie wiedziala, no chyba ze po cichu odsuwa sie mnie od wszelkiego nurtu decyzyjnego, i od jakiegos czasu wszystkie decyzje nie zapadaja juz na naszym forum). MatKus moze i jest po Twojej stronie, ale to nie zmienia faktu, ze w zdaniu powyzszym dajesz ludziom do zrozumienia ze my (albo ja) wyrazilismy zgode na publikacje tej niedoroby (vel BUBLA) na stronie glownej. [ciezka_ironia_mode=ON] Dziekuje. [ciezka_ironia_mode=OFF]
Sprawa druga: podasz mi laskawie definicje "malego" bledu? jak dla mnie takim bledem to jest to cos zamiast porzadnej i dopracowanej strony. Clowiek sobie wchodzi zadowolony z zycia, a ludzie serwuja mu taki syf.
Za ten obrazek bardzo dziekuje:

EDIT
A teraz co ciekawsze teksty zostana przezemnie WYSMIANE:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bosal
@Dobo - tak
|
Hmm, czy ja czegos nie wiem czy po prostu jestem slepy? Niby z kim?
Cytuj:
Jesli chodzi o wszelkie problemy z wygladem, formatowniem tekstu ogolnie z cssem, to staramy sie je jak najszybciej rozwiazac,
|
Wpusciles bubla i teraz chcesz sie jakos wywinac? po moim trupie
Cytuj:
Jesli chodzi o czy wiesz ze... napewno bedzie, ale w troche innej formie.
|
Czytaj: "Urwa mac, wiedzialem ze czegos nie ma, gdzie my to teraz wepchniemy?"
Cytuj:
Panowie i Panie, wszystkie uwagi wezmiemy pod uwage, obiecuje, jesli chodzi o top to szukamy ladnego screena z gry ktory tam umiescimy, bo chcemy sie pozbyc swieczki ktora ni jak nie wiaze sie z tibia...
|
Man, nie chce nic mowic ale grafika z tibii to PIKSELOZA, i nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak chcesz ja pogodzic z ladnie wygladzona grafika strony.
Cytuj:
a logo nikt nie powiedzial nic o logo? mi sie bardzo podoba ;]
|
O, pardon, zapomnialem: Tani szajs, to T nie umywa sie do tego zrobionego przez yon'a. W porownaniu, jakies 10min roboty (przy zalozeniu ze yon pracowal nad swoim 2h)
Cytuj:
jakie mambo... wszystko zrobione zostalo przez DevonStudio.com profesjonalnego grafika, ktory projektowal m.in. Gadu - Gadu, czy php.pl
|
Co nie zmienia faktu ze jest niespojne, i sprawia wrazenie zrobionego na "odwal sie". Nie dalbym za cos takiego zlamanego grosza.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gostex
Jak dla mnie to teraz tibia.pl wyglada jak... Blog!
|
Temu panu chyba niedlugo zalatwie cysterne coli do domu. Albo modka, bo mysli jak ja.
Cytuj:
Mamy XXI wiek stara strona ladowala sie 10 minut.
|
Mamy XXI wiek a ty dalej na modemie? Nie? to nie wciskaj mi kitu. Mam SDI na 3 osoby dziala dobrze.
Mam takie jedno slowo, za ktore mnie znienawidzisz: DOWODY.
Cytuj:
kompletnie nie byla czytelna przy mojej rozdzielczosci 1280x1024 (rozwalala sie na caly ekran)
|
Oh, pardon, to moze w imie "czytelnosci" zrobimy jedno slowo/linijke ? Bedzie najlepiej. No i oczywiscie bedzie wysrodkowane, wiec strona nie bedzie sie rozwalac na caly ekran. Kij z tym, ze bedziesz ja przewijac w nieskonczonosc, przynajmniej bedziesz miec miejsce z boku. Cholera wie po co.
Cytuj:
Zerknijcie sami zwiekszcie rozdzielczosc ekranow i zobaczcie jak to fajnie wyglada jak cala strona jest na srodku.
|
Wyglada do dupy, ot co. Miejsce z boku jest zupelnie niewykorzysytane, i na nic nie moze zostac wykorzystane, no chyba ze tekst w jakims notatniku bedzie pisany pionowo lub grafika bedzie pionowa. Nie rozumiem po cholere ci to wolne miejsce?
Cytuj:
Duzo bardziej czytelna, latwiej sie czyta tekst ktory nie jest rozwalony na pol ekranu i caly news miesci sie w jednej linijce.
|
Jasne, im wiecej linijek tym lepiej, niech sobie ludzie przewijaja do usranej smierci ta strone. Nie wiem jak ty, ale ja traktuje jedna linijke jako jedno zdanie/mysl/tresc, i w takim przypadku poprzednia forma strony byla wspaniala.
Cytuj:
Laduje sie w kilka sekund a przeskakiwanie miedzy stronami jest plynne, wczesniej ladowalo mi sie dobre 10 min
|
Raczysz mnie oswiecic jakie masz lacze? po twoim IP widze, ze neo+, a w takim wypadku to co opowiadasz jest po prostu KLAMSTWEM.
Cytuj:
wreszcie jakas zmiana, stara strona miala milion lat i wygladala paskudnie, ta jest ok, a nawet bardziej
|
Nie wiem czy wiesz, ale nie zawsze zmienione = lepsze
Cytuj:
STRONY SIE CZYTA/OGLADA W POSZUKIWANIU INFORMACJI
|
Tez nie wiem czy wiesz, ale strony powinny byc przejzyste i ladnie skomponowane, a ta taka nie jest.
Cytuj:
nie problem zrobic stado wodotryskow
|
Nie jest tez problemem zrobic strone w ASCII. Wiec czemu by nie? Ladowalaby sie jeszcze szybciej.
Cytuj:
moze i tak wyglada i wty wlasnie jej urok jest schludna i na pierwszy rzut oka lepiej sie prezentuje
|
Wyglada jak BLOG a nie strona o grze. Pokaz mi DUZY SERWIS z MNOSTWEM INFORMACJI ktory ma layout przecietnego bloga.
Cytuj:
nie mial ani jednego pliku graficznego wzystko bylo zrobione stylami. Zróbcie cos takiegoa pozniej komentujcie;p
|
Najlepszy lay ma Error 404: malo tekstu, zadnych wodotryskow i kupa informacji. A, i to ze nie potrafimy czegos zrobic, nie oznacza ze nie mamy prawa krytykowac.
Cytuj:
sorry a co ma lacze do komputera i systemu operacyjnego
|
Jedno i drugie jest odpowiedzialne za czas wyswietlenia strony. Kumasz czacze?