Zobacz pojedynczy post
stary 23-06-2006, 12:47   #1
PharadoX
Zbanowany

PharadoX's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005

Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
Domyślny Nagrywarka DVD która nie lubi płyt DVD

Otóż mam taki problem iż moja nagrywarka ( HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B ) która powinna nagrywać na płyty DVD , poprostu tego nie robi , gdy chce coś nagrać na zwykłą płyte CD to zawsze wychodzi , kopiuje tam co chce do 700 mb i po 6-8 minutach mam nagrane i jest GiT , ale po włożeniu płyty DVD jest zupełnie inaczej , jest tak że wykrywywa płyte , ale podczas kopiowania filmów na płyte ( jeszcze nie nagrywaniu ) występuję błąd i moge wybrać jedna z trzech opcji "ponów próbę" , "pomiń" oraz "anuluj" po naciśnieciu kilku razy "ponów próbę" błąd dalej występuję. A skoro niemoge skopiować nic na płyte to niemoge tego nagrać ( to co kopiuje na płyte to są pliki tymczasowe ).
Jeśli chodzi o nagrywarke to jestem kompletnie zielony. Może czegoś nie zainstalowałem? Źle ustawiłem? A może potrzebuje jakiegoś programu?
Prosze o pomoc , i jeśli coś musiałbym zmienić to nie mówcie jakimś skomplikowanym językiem tylko coś w tym stylu : Start -> Panel Sterowania ... Próbowałem już 3 krotnie na różnych forach od nagrywarek ale w 2óch przypadkach temat po 20 min. był na 3ciej/4tej stronie , a w jednej gdzieś się zapodział że nawet niemogłem go znaleść. Może powinienem jeszcze podać jakich płyt używałem , no oto one ( niewiem jakie są rodzaje płyt , pisze to co na płytach jest [ żal ] ) :
Titanium DVD-R 120 min. 4,7 GB 2.4x/4x/8x
extreme DVD+R 4,6 GB x16 speed ( i gdzieś wyżej w ramce - RW DVD+Recordable )

Prosze o pomoc , jestem dość "nieszczęśliwy" bo na świadectwie mam 2 z J.Polskiego a reszta 3 i wyżej

Ostatnio edytowany przez PharadoX - 23-06-2006 o 12:50.
PharadoX jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.