Zobacz pojedynczy post
stary 27-07-2004, 23:19   #28
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

@yon: samobójstwo to morderstwo i to najgorsze z możliwych, bo nie możesz już w żaden sposób za nie żałować ani odpokutować na ziemi.
W Polsce to jest norma?? Jak ten świat nisko upadł! Współczesne media i ludzie którzy manipuluja opinią publiczną; ci, którzy rzymają władzę - oni ustalają, że to jes "norma", że to jest "normalne", że "tak jest lepiej", że to jest "mniejsze zło". Graaaahrhrhhrrh... Okropieństwo! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, jak bardzo są manipulowani przez media! Bo jakaś sławna aktorka powie, że rozwiodła się, bo blablabla... Bo prasa napisze, że kobiety mogą decydować o tym czy popełnić aborcję czy nie, bo to jest ich dziecko, to się dzieje w ich ciele, więc to należy do nich. I wszyscy jak owieczki na rzeź prowadzone, takie tępe ludzie, zapotrzone w te "gwiazdy". Błeeeeeee... Nie widzicie tego, że to wszystko to jest mydlenie oczu?! Próba zasłonienia morderstwa współczesnymi określeniami, jak aborcja, eutanazja... Bóg daje życie i żaden człowiek nie może decydować o tym czy komuś to życie zabrać czy nie.

"Propaganda"... pfff...

Jakby co poniektórzy jeszcze widzieli co się naprawdę dzieje na tym świecie... Bez tej całej zasłony dymnej i masy usprawiedliwień, tłumaczeń, powoływania się na wolność praw, decydowania o własnym życiu. Nestety :/

Aborcja = popełnianie morderstwa na młodym, niewinnym, bezbronnym człowieku. I cokolwiek kiedykolwiek ktokolwiek powie na ten temat, nie zmienię mojego zdania. Nie przyjmuję do wiadomości, że to tylko kilka komórek, że to jest grzech po x-tym miesiącu ciąży, ale wcześniej nie. Od chwili poczęcia rozwija się nowy człowiek.

Cytuj:
Co do Potterow i innych takich. to proba izolowania ludzi od takich rzeczy (jak wiele osob probuje) powoduje ze ludzie sa 'glupsi' a przez to bardziej podatni na takie rzeczy.
Moja odpowiedź już podana:
Cytuj:
Zależy od wieku i moralnego kręgosłupa
@limenu: weźcie dajcie spokój z wszelkimi aluzjami do ojca Rydzyka. Nie masz o tym kompletnie pojęcia, więc daj sobie spokój. 99% ludzi to tylko krzykacze, którzy tylko potrafią powtarzać po innych, samemu nie wiedząc co mówią. Poza tym... skąd ty wiesz do czego jest religia potrzebna ludziom? Wierzysz? Widze, że nie. Więc ponownie: nie masz bladego pojęcia o czym mówisz - nie mów.
Aha. I z szacunkiem o Bogu.

@MayGyver: ten ostatni cytat co przytoczyłeś... przyjrzyj się uważnie mojemu poprzedniemu postowi. Ja tam cytowałem Litawora, który napisał, że wierzył, ale przestał ;]
Zasadę nieoznaczoności Heisenberga znam Wszystko jest ok. Ja uzupełnienie swoje dodam może w ten sposób: dla nas ludzi, przyszłość jest przewidywalna, jak powiedziałeś z prawdopodobieństwem <1. Zgadza się. Ale zauważ, że to się odnosi do świata fizycznego. Co ze światem duchowym? Czy jesteś także za tym, żeby wszystkie uczucia, wszystkie myśli człowieka sprowadzić rzeczywiście tylko na grunt fizyczny? (Jak to powiedział mój stary znajomy, że to wszystko to tylko reakcje chemiczne w mózgu) Poza tym to Bóg jest Tym, który te prawa fizyki stworzył, czyż nie? Tak więc On stoi ponad nimi... No i nie można Boga zamknąć prawami fizyki.

Mam nadzieję, że nikogo nie urażam swoimi wypowiedziami. Staram się rzeczywiście wziąć udział w dyskusji na poziomie na ciekawy teamt :>
Aha. No i nie myślcie, że ponieważ jestem Modkiem to cokolwiek zminia, tak btw ;]