Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dwimenor
Sprzęt-Celeron600Mzh, 64ramu, karta graficzna 8mb i stałe łącze(512kb/sec piodzielone na 3 kompy)
Myśle że to wina systemu Windows XP. Na sprzęcie 3 razy gorszym(200mzh) wiałem taki sam wynik(7klatek na sekunde) ale z systemem Win 98.
|
A XP nie wymaga przez przypadek 128MB RAM do odpalenia?
re: Temat
Normalnie gram na Celeronie 667 (.66 zaokrangla sie do 7 a nie 6 Liga

), 576MB RAM z czego 12MB poswiecone na zintegrowana karte grafiki, windows ME (wiem ze syf), polaczenie do neta pomijam bo mam do podzialu na 2 stanowiska pewnie wiecej niz wiekszosc siedzi osiedlowych.
Na tej konfiguracji wycigam 8-20 klatek na sekunda w zaleznosci od ilosci rzeczy na ekranie, zwykle ~15 (da sie grac).
Na Pentium 4 1.8Mhz, 512 MB RAM, XP, 32MB dopalacz praktycznie ciagle jest ~30 klatekna sekunde.
W tym ze u mnie jak odpale 10 okienek explorera nie jest najgozej, Pentium 4 zaczyna sie pocic (ciekawe czemu).
W ramach ciekawoestek podam ze kieds z ciekawosci odpalilem tibie na Pentium I 150, na minimalnych ustawieniach i full screen dzialalo na tyle ze mozna by na roty polowac.
Druga ciekawostka to jak ustawilem u siebie na komputerze rozdzielczosc 1600x1200 to odswiezanie spadlo do 0.8-1.2 klatki na sekunde
Ludzia ktozy na Pentium 500+ maja problemy polecam taki fajny programik jak Startum Menager, pozwala wywalic sporo syfu ktory spowalnia komputer (pod XP slabo dziala, ale instalujac XP na pentium 500 sam jestes sobie winny

)