Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xiao Xiao
Jesli chcemy mowic o dobrych profesjach najpierw trzeba wykluczyc palka z ich grona (nie pisac odrazu ze chodzi o gust itp, albo "ja mam 10 palka i i expie na cyklopach i jest super") gdy pomysli sie racjonalnie wyjdzie ze palek w przeciwienstwie do sorca knighta nie ma czaru spontanicznego ktorym by mogl dobic swego przeciwnika np. Sorc posiada UE (ale to UE ma sie dopiero duuzo pozniej bo okolo 60 lv jesli dobrze pamietam...), lecz wczesniej posiada taki czar jak Exevo Mort Hur (od 38 lv) ktorym zadaje sie dosyc dobre dmg. Knight posiada exori potwornie slabe na poczatku lecz potem staje sie coraz lepsze, Druid hmmm i tak jest postawieony w lepszej sytulacji od palka gdyz, nie ma czaru pozwalajacego szybko dobic przeciwnika za to strzela z sd (oczywiscie palek tez moze ale...) druid zadaje o wiele wiecej niz palek z sd
palek walnie za 150 gdy druid uderzy za 400. Wiec i tak combo druida jest lepsze nie zapominajac o swietnym czarze leczacym druida "Heal Friend" Exura sio.
expienie palkiem moim zdaniem najgorzej gdyz trzeba nosic ze soba backpacki boltow (zaraz ktos powie ze sorc,druid tez musi nosic po ziemi backpacki manasow) otorz nie! zawsze powienien nosic ze soba olkolo 5 + bp manasow (mowa caly zcas o sorcu, drucie) ale moze nosic tez liferingi! gdy expimy na guardach schodza nam 3 lf na godzine i mane mamay caly czas... oczywiscie jak z manasami ale poprostu ejst to uproszczenie. Sorc expi najszybciej i najlepiej kto nie wierzy niech zobaczy na swiaty takie jak furora i te nowsze gdzie sorcowie expia na dragach z visa itp. Ale co z knightem? otorz wcale nie ejst powiedzxiane ze musi expic caly czas na soldach/larvach/minosach...
wielu knightow decyduje sie na hunty na dracgach dl'ach, of oraz innych miejscach gdzie exp jest dobry (ale i tak zaden knight nie zrobi tyle na dragach co sorc/drut) Ogolnie kniggten expi sie fajnie tak jak sorcem wiec polecalbym te dwie profesje, nie zapominajac o druidzie jednak sorc jest od niego lepszy... A jesli ktos sie juz uprze na palka to jego sprawa poprostu wyrazilem swoja opinie na temat palkow gdyz moim zdaniem sa najslabsi. 
|
Heh... Nie zabardzo zrozumiałes, tu chodzi o expienie a nie obrażenia. A więc te obrażenia druida i palka to chyba w człowieka gdyż 170~~ druid z ok 68m lvl walnie za 400 a palek na lvlu 170 i m lvlu 20 walnie w człowieka za ok. 300 (w potwora obrażenia liczy sie ok. 2x więcej). Dla ułatwienia pall używa boltów które kosztują o wiele mniej od hmmów. Według mnie pall jest lepszy od knighta którym skilluje sie strasznie wolno i żmudnie a na facc nie ma w sumie jak expic do skilli 80. Takie moje zdanie na to całe zamieszanie.