Powiem tyle że na starych przepełnionych non-pvp nie opłaca sie już zaczynać (w domyśle chodzi mi on min. harmonie,secure,calmere). Natomiast nowsze są mniej przepełnione i na nich opłaca sie zacząc (mam na myśli guardie,luminere,refugie), wymieniłem serwery niemieckie, dlatego że na usa z powodu lagów i kicków nie ma raczej sensu grać. Ja osobiscie grałem dużo zarówno na pvp i na non-pvp i dla niektórych może to być szokujące ale moim zdaniem wiecej noobki przeszkadzają na pvp niż na nonpvp, nigdy nie zdarzyło mi się zeby ktoś mnie przyblokował lub ukradł lootbaga (a na pvp mialem pare takich sytuacji) oczywiscie gdybyś wpakował sie do dp wiekszego miasta z lootem napewno by Ci ukradli tak ja na każdym innym świecie, nie ma tutaj czegoś takiego ze ktos z wyzszym levelem wygoni Cię z expowiska, tylko grzecznie pojdzie lub poczeka na swoją kolej.
Podam tutaj szybko plusy i minusy non-pvp widziane moimi oczami
+ łatwość expienia z summonami typu fd,fe oraz czarami obszarowymi bez ryzyka zabicia przypadkowej osoby lub blokera
+ zostawianie postaci bez opieki pod np. dp bez ryzyka spekowania
+ łatwość w znajdowaniu temów na questy
+ nikt Cie nie wyrzuci z expowiska tylko z racji wyższego levela
- beznadziejne działanie wszystkich run typu field co powoduje że wogole nie sa zdatne do użycia
- brak możliwosci jakiegokolwiek rozstrzygnięcia sporów, choćby przez opcje party
- brak możliwosci ataku własnego summona
Oczywiście coś mogłem ominąc lub dla niektórych moga dojść jeszcze inny punkty ale ja wymieniłem to według mojego uznania.
|