Zobacz pojedynczy post
stary 26-06-2006, 17:34   #8
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

to moze ja sie wypowiem, jako uczen juz - jakby nie patrzec - trzeciej klasy technikum elektronicznego...
Cytuj:
Wiedze 'zawodowa', ktora zdobedzie sie w technikum mozna nadrobic w rok-dwa.
zapomnij. Z litosci nie powiem, jak wielka glupote palnales. Przez 4 lata technikum przedmiotow zawodowych jest od cholery, i jeszcze troche - ze wspomne tylko o ukladach cyfrowych, ukladach analogowych, podstawach elektroniki i elektrotechniki, technologii/materialoznastwa, pracowniach elektrycznych i elektronicznych, no i bonusowo zajeciach praktycznych - a sa to przedmioty wylacznie z pierwszej i drugiej klasy. Wiem, ze pozniej dojdzie mi na pewno cos takiego jak uklady pomiarowe i uklady mikroprocesorowy, poza tymi dwoma jeszcze jakies, ale na ta chwile nie potrafie powiedziec jakie. Jak myslisz ze cala ta wiedze zdobedziesz i opanujesz w ciagu roku-dwoch, to coz... hf`n`gl, ale to mission impossible
Cytuj:
+ i - szkół wymienionych powyżej..
+ za ogolniakiem - lepsze przygotowanie do matury z przedmiotow humanistycznych w ogolniaku human.; brak przedmiotow zawodowych ;p ; mimo wszystko sa to tylko 3 lata (niektorzy twierdza ze technikum ma lepiej, bo ma 4 lata na przygotowanie sie do matury... otoz gowno prawda, 4 klasa sa to niemal wylacznie przedmioty zawodowe i przygotowanie do egzaminu na uzyskanie dyplomu technika... poza standardowym przygotowaniem sie do matury trzeba wykonac rowniez cos pokroju "pracy dyplomowej" wlasnie do ww. egzaminu)
+ za technikum - rozwijasz swoje zainteresowania glownie techniczne; jak dobrze zdasz egzamin to znalezienie roboty w wyuczonym zawodzie to pikus (przynajmniej w moim regionie); nadal otwarte drzwi na wszystkie kierunki studiow jakie sobie wymyslisz, jednak po technikum raczej nie ma co zdawac na medycyne )
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem