Re
W tibię gram już dość długo, byłem niejednokrotnie posiadaczem PACC'a. Wiem, że chęć podróżowania w nieznane tereny jest duża, że posiadanie domków to frajda, jednak nie o to chodzi w Tibii. Równie dobrze można zostać high levkiem bez PACC'a a to jest chyba najważniejsze, liczyć się na serwie. Trudne jest na początku serwa "dobrze wystartować" nie posiadając PACC. Ale do przyjemnej gry nie jest wcale potrzebny. Cieszmy się że Cip nie zrobił bezpłatnej wersji "demo", PACC jest raczej dodatkiem do Tibii. Jedno czego mi naprawdę brakuje w FACC to brak Hero, ale reszta jest si, więc po co to zmieniać. Jedno co naprawdę wprowadza konflikty to boty. Jasne jest że ściągając bota możemy się łatwo nabawić keyloggera. Boty są tępione jednak walka z nimi jest jak "walka z wiatrakami" zawsze ludzie będą grali nieuczciwie, i zawsze będą denerwowali tym innych. Moim zdaniem w tibii przydałoby się coś w rodzaju legalnego bota. Nie mówię o cave botach, light hackach, map hackach czy autouhach. Jednak chyba każdy przyzna, że stanie pod dp robiąc runy, trenienie czy łowienie ryb jest nudne. Cip mógłby ułatwić graczom te nieskomplikowane, zabierające czas czynności, z których nie ma zabawy. Takim "botem" mógłby być np. training monk gdzie np za godzinę trenienia płaciłoby się 10gp * lvl, po czym możnaby ze spokojem na godzinę wyłączyć komputer. Co prawda to nie jest zmiana tylko dla FACC ale i dla PACC, ale długo czekam na taki temat nie uczestnicząc w forach i stwierdziłem że ten temat jest odpowiedni.
Ostatnio edytowany przez Dudenz - 26-06-2006 o 20:13.
|