Drodzy Tibijczycy!
Czasy ostatnimi, zaprzestać gry w Tibię musiałem, albowiem spożycie piwa nadmiernie mi wzrosło, gdyż jakoś ciśnienie obniżać w gry trakcie sobie musiałem. Zapytacie czemu ?
Ponieważ irytować mnie zaczęły zachowania i wybryki ludu tibijskiego oraz chamstwo jego, o zgrozo głównie narodowości Polskiej.
Hańba !
A teraz bez owijania w jakiś tam materiał....
Denerwuje mnie kiedy ktoś wchodzi mi na expowisko, zaczyna wybijać resp (niekiedy nawet bije moje prywatne potworki, i próbuje ukraść loot), a kiedy grzecznie go poproszę ( a spróbowałbym nie daj Boże poprosić niegrzecznie...) Aby sobie poszedł, to zaczyna wyzywać mnie, moją mamusię, tatusia, psa, chomika, świnkę morską, babcie i gliste zalegającą w moim żołądku po czym wzywa swojego haj - lewelowego (najczęściej loł - mózgowego) kolegę który lvl zrobił dzięki botowi bądź dzieleniu kont... To nie jedyny przykład, mozna też przecież wspomnieć o PK, PA i innych skrótach budzących grozę... zresztą o czym ja mówię... przecież wszyscy wiemy o co chodzi...
Co więcej... Denerwuje mnie zanik mózgu 90% graczy w szczególności Polskiej narodowości którzy poprostu robią siare... przykład:
XYZ: All Poles should have IP ban....
Autentyczny tekst
Ludzie narzekamy na BR... Ale tak naprawdę jesteśmy duzo gorsi... wiecie czemu? I My i Oni, moze nie gramy najlepiej (wiem wiem... uogólniam) Może nie znamy najlepiej Angielskiego, ALE Brazylijczycy umią pisac w swoim języku, nie zabijają i nie hakuja bez powodu swoich rodaków, nie są chamscy, cieszą się z zycia (przynajmniej w większości) I rozumieją, że Tibia to tylko gra...
Patrzcie na Postać Harvick mój kumpel... Jego opis jest moim zdaniem jedym z lepszych jaki widziałem...
LUDZIE JEŚLI CHCECIE GRAĆ W TAKIE GRY JAK TIBIA TO POWINNIŚCIE UMIEĆ CHOCIAŻ
PODSTAWOWE PODSTAWY ANGIELSKIEGO
A jeśly Angyelskyego ny huhu to chociarz po polskiemu pisać nalerzauobyja umieć nie ?
To smutne... niestety...
Ale prawdziwe....
Wiem, zaraz znają sie ludzie którzy powiedzą, że "Chcesz zmieniac świat zacznij od siebie"
Więc od razu mówię:
Wiem, że nie jestem idealny, wiem, że mój angieslki pozostawia wiele do zyczenia, a i pewnie pare ortów walnąłem w tym tekście, ale ja staram się doskonalić i zachowywać w miarę kulturalnie... Ja sobie
ZDAJĘ SPRAWĘ Z NIEDOSKONAŁOSCI A założę sie, ze taki noobek nawet nigdy nie przemysli swojego zachowania...
Wiem, że pewnię wsadzę spory kij w olbrzymię mrowisko tym stwierdzeniem, ale moim zdaniem aktualnie
Tibia to pochwała głupoty
Gram w tibię już 3 rok, i to zjawisko się nasila... gdyby tak było zawsze to
1. Nie grałbym w tą grę.
2. Nie byłoby tego tematu.
Zastanawiałem, się jak temu zaradzić, ale wiem, że sam nic nie zmienie, a i takiemu noobowi ciezko jest przemowic do rozsadku, wiec najodpowiedniejszym sposobem bedzie wystosowanie masowego listu do CipSoftu, może Oni w koncu przestaną liczyć pieniądze spływające do ich kont , i zobacza do czego doprowadzili.... może coś poradzą....
Oto moja propozycja:
Dear CipSoft
Tibia is probably oldest MMoRPG game around the world.
As we know, few years ago there were only several dozen of players, that was old good times when people was polite and nice, Now Internet became cheap, and easy reach for almost everyone, [przepraszam wszytkich, ale nie mogę myśleć więc resztę napiszę po Polsku, a może ktoś przetłumaczy, jak nie to przetłumacze jutro, jak będę miał świerzy umysł ;P] Z dnia na dzień w Tibię zaczynają grać coraz gorzej wychowani i chamscy ludzie, co sprawia, że poziom kultury w Tibii jest niski, Tibia staję się grą dla ludzi mało inteligentnych i preferujących przemoc jako główny sposób rozwiązywania problemów, a co za tym idzie szerzy złe postawy. Prawdziwi gracze zaczynają odchodzić od waszej gry.
Apeluje o rozważenie tego problemu i próbę rozwiązania go.
Your faithfully XYZ
No to chyba tyle.
W miarę zrównoważona

społeczności tego forum! Apeluję o odzew !
POMOCY.