Temat: Petycja
Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2006, 12:23   #112
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oerta
Widać że to jest offtop bo temat to jest dofinsowanie polskich zawodników!
Nein, petycja dotyczy wpisania e-gammingu jako dyscypliny sportowej a nie dofinansowania. Chodzi o uznanie go jako sportu, wtedy dofinansowanie leci automatycznie (jak się nie mylę)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel
Taa.. to sie zwie e-sport... wszystko jasne?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Ok, czyli dla ciebie Szachy to sport, bo są realne, z drewna, ale już Szachy na komputerze to nie sport... Gdyby Kasparow grał przez LANa z przeciwnikami to by nie był dla ciebie sportowcem, no bo przecierz gra wirtualnie...
Sorry, ale jedno różni się od drugiego, że zamiast do gry wykorzystywać kawałki drewna wykorzystujesz kawałki plastiku z prądem...
Cytuj:
Mielibyście wykazać chociaż kszte szacunku dla prawdziwych sportowców i nie ciągnąć tego tematu......
Ja proponuje petycję w której zjawisko sportu wzbogaciło by swoją definicję o jedno małe stwierdzenie : "Musi dziać się w świecie realnym".
A kto jest dla ciebie prawdziwym sportowcem... Co do zamykania tematu, kończą wam się argumenty czy co? Nic tylko "zamknąc temat..." Jeśli skończyły wam się argumenty to przyznajcie rację i tyle, jeśli nie, to od zamykania jest moderator a nie wy.
Cytuj:
Poprostu nie moge zrozumiec, ze jakas gowniana gierka moze byc sportem -.-
Po za tym sport ma byc zdrowy, a czy lampienie si godzinami w komputer jets zdrowe?Wiem, ze zaraz wszyscy beda na mnie najezdzac, ale to tylko moja opinia.
No stary bez jaj, ale taki koleś skaczący w dal, czy narciaż alpejski po pewnym czasie ma całkowicie zjechane kolana, nie gadaj mi bzdur, że sport ma byc zdrowy... Czyli dla ciebie rozgrywka w Szachy przy użyciu prawdziwych figór jest sportem, ale jak ten sam turniej rozegramy przez Cheesmaster'a 10th to już sport nie jest?...
Cytuj:
Zdrowsze niz w monitor, bo nie psujesz sobie tak oczu.
Uznając, że jedziesz na monitorze sprzed X lat... teraz kupujesz sobie CRT z filtrem a jak ci to nadal nie starczy, do dokupujesz filtr dokładany i siedzisz przed kompem 24/h i nic z oczkami... ten argument jest już archaizmem kolego.
Cytuj:
no to wyobrazmy sobie takich "sportowcow" skoro "moze dziac się w swiecie nierealnym" to czemu tibia nie moglaby byc sportem? bedzie wiecej takich ludzi co bija rodzine krzeslem z powodu czegos co istnieje tylko na ekranie
tak, tak wiem ze 'tu chodzi o CS'a" ale to i tak uzaleznia jak jak i inne gry, jezeli nie gra, to sam komputer wciaga...
To jest troche inna tematyka. Komputer robi takie rzeczy z ludzmi, jesli nie ma się odpowiedniej siły zaparcia, własnej woli. Z innej beczki jeśli chodzi o Tibię. Jak sam napisałeś, chodzi o gry w których można w miarę na wysokim poziomie rywalizować. Oczywiście, że choć sam bronię tego stanowiska wszystkimi łapkami, to jak by mi ktoś z wyleciał z petycją o uznanie Tibii jako e-sportu (już nie mówię o samym sporcie) czy wpakowania Tibii do kanonu WCG to bym mu parskną smiechem w twarz...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem