Temat: Petycja
Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2006, 13:00   #113
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Modowie, nie zamykajcie jeszcze tematu, jeśli łaska
Cytuj:
czemu tibia nie moglaby byc sportem?
Kpisz czy o drogę pytasz? Jaką dziedziną spoty miałaby być Tibia?

Cytuj:
Sorry, ale jedno różni się od drugiego, że zamiast do gry wykorzystywać kawałki drewna wykorzystujesz kawałki plastiku z prądem...
Dla mnie to spora różnica, dla ciebie to nie robi żadnej różnicy. Po raz kolejny, kwestia poglądów na dany temat.
Cytuj:
Czyli dla ciebie rozgrywka w Szachy przy użyciu prawdziwych figór jest sportem, ale jak ten sam turniej rozegramy przez Cheesmaster'a 10th to już sport nie jest?...
Dla mnie to nie jest już sport. Dla mnie to już jest e-sport.

Ja po swojej stronie mam jeden argument:
- E-sport to świat wirtualny.
Dla niektórych ten argument jest gówno wart, dla mnie starczy aby obalić kilka innych. Dlaczego? Dlatego, że ostatnio coraz częściej wszystko jest cybernetyzowane. Kiedyś ludzie przestaną ćwiczyć grać w piłkę nożną, bo będą mogli grać sobie w FIFE 2037 i zarobić na tym i tak dużo kasy. Po co mają się męczyć, kontynuować mordercze treningi, jeśli dużo mniejszym nakładem pracy będą mogli pograć w symulację(a powiedziałbym nawet imitację ;P) swojej dyscypliny na komputerze, wygrać wirtualny turniej i zdobyć rzeczywistą nagrodę? Wam może się zdawać, że wyolbrzymiam. Według mnie jest to bardzo prawdopodobne, dlatego mowię NIE.