Temat: Petycja
Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2006, 13:11   #115
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Dla niektórych ten argument jest gówno wart, dla mnie starczy aby obalić kilka innych. Dlaczego? Dlatego, że ostatnio coraz częściej wszystko jest cybernetyzowane. Kiedyś ludzie przestaną ćwiczyć grać w piłkę nożną, bo będą mogli grać sobie w FIFE 2037 i zarobić na tym i tak dużo kasy. Po co mają się męczyć, kontynuować mordercze treningi, jeśli dużo mniejszym nakładem pracy będą mogli pograć w symulację(a powiedziałbym nawet imitację ;P) swojej dyscypliny na komputerze, wygrać wirtualny turniej i zdobyć rzeczywistą nagrodę? Wam może się zdawać, że wyolbrzymiam. Według mnie
jest to bardzo prawdopodobne, dlatego mowię NIE.
A nie wpadles na mysl, ze ludzie uprawiaja sport nie tylko dla kasy? Zastanawiales sie dlaczego setki tysiecy sportowcow uprawia tak mordercze treningi nie majac pewnosci, ze zarobia cokolwiek? Zwlaszcza w Polskich realiach?

Pozatym ale popieramy sie FAKTAMI, albo GDYBAMY. Gdybania nie poprzesz argumentami

Zreszta gra w symulacje nie zastapi prawidzwego treningu. I niektorzy ludzie nie zrezygnuja z wysilku fizycznego. Gdyby mieli - juz dawno pogrywaliby w FIFE. Pragne zauwazyc, ze juniorzy mlodsi wielu zespolow nie dostaja za mecze kasy, ale jednak chodza na treningi i graja w meczach. Czemu nie w FIFE?

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 27-06-2006 o 13:19.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem