Temat: Petycja
Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2006, 13:29   #119
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
A nie wpadles na mysl, ze ludzie uprawiaja sport nie tylko dla kasy? Zastanawiales sie dlaczego setki tysiecy sportowcow uprawia tak mordercze treningi nie majac pewnosci, ze zarobia cokolwiek? Zwlaszcza w Polskich realiach?
Ale ilu z tych sportowców nie robi tego dla pieniędzy? Wiem, na pewno czerpią z tego satysfakcję, na pewno to bardzo lubią. Ale ilu by to robiło gdyby nie dostawali za to pieniędzy? Nikt. Myślisz, że polscy sprinterzy biegaliby dla własnej przyjemności, gdyby nic za to nie mieli dostać?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
I niektorzy ludzie nie zrezygnuja z wysilku fizycznego.
O właśnie, niektórzy. Tylko ilu tych niektórych kiedyś pozostanie, jeśli będą mogli zarobić tyle samo kasy, za DUŻO mniejszy wysiłek?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
E-sport powstaje OBOK normalnego sportu, nie zamiast.
Teraz jest obok. Kiedyś MOŻE BYĆ zamiast. A to "może być", jest dla mnie bardzo prawdopodobne.

Cytuj:
Pustki na trybunach nam nie groza a wszelkie tego typu przewidywania sa bez sensu.
Przewidywania co do lądowania na księżycu, też dawniej były bez sensu.

Cytuj:
E-gaming nie ma szans sie rozrosnac na taka skale ..
Kwestia klikudziesięciu lat, a może właśnie taką skalę osiągnie. Co wtedy powiesz?;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czuk
Świat się rozwija i tego nie zatrzymasz, takie jest prawo postępu.
I momentami ten zbyt szybki rozwój, a ostatnio chęć cybernetyzacji wszystkiego, mnie w pewnym stopniu przeraża.

Cytuj:
To co mówicie o sporcie, że wiąże się z wysiłkiem fizycznym to stary pogląd, stereotyp.
Szachy nie wiążą się z wysiłkiem fizycznym, a są dla mnie sportem, gdyż są wysiłkiem umysłowym. Chessmaster jest wysiłkiem umysłowym, ale dla mnie nie jest sportem, gdyż dzieje się w świecie wirtualnym. Tu nie chodzi o jakikolwiek wysiłek. Tu chodzi o to, że e-sport dzieje się w świecie wirtualnym.

Cytuj:
Moje zdanie: Rozwijaj się wraz ze światem albo zostań przez niego zniszczonym.
No to keal mnie teraz ;D

Ostatnio edytowany przez Caer - 27-06-2006 o 13:30.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem