Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
|
Poczekaj. To, ze TY w CS nie myslisz, nie oznacza, ze inni tego nie robia. Grajac REKREACYJNIE w pilke tez nie stosujesz sie do zalozen taktycznych;] Nie gra sie na pulapki offsidowe, nie realizuje zalozen przedmeczowych, nie wyprowadza sie mozolnie trenowanych akcji, nie pokazuje sie zoltych kartek (gra podworkowa). W CS i inne gry komputerowe jest tak samo: grasz rekreacyjnie olewasz wszystko i idziesz na przod, grasz w turniejach i jest juz inaczej.
Pozatym: od kiedy to fakt, ze nie myslisz o ruchu przeciwnika oznacza, ze nad gra nie myslisz? Zastanawiam sie, czy obronca druzyny A przewiduje jak zachowa sie obronca druzyny B. Juz widze, jak sie meczy intelektualnie rozwiazujac ten problem.
Ale chcecie myslenia, prosze bardzo: turnieje gier RTS. Tam sie mysli, nawet ciezej niz w szachach. A jak ja gram w jakiegokolwiek RTSa to nie mysle, ale ja gram REKREACYJNIE.
Pozatym, ktos kto stwierdza, ze w CS sie nie mysli jest dla mnie zwyklym laikiem, ktory gada o grze o ktorej nie ma pojecia i widzial ja co najwyzej w sklepie na polce. To nie Quake ludzie.