Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel
Ja odpowiem. Graja dlatego aby miec lepsza kondyche i zabic wolny czas. Graja takze z roznych powodow, ale nie chce mi sie ich pisac;P.
|
I myslisz, że uznanie e-gammingu jako sportu zmieni oblicze ziemii, tej ziemii? Że przez to, horda młodzików zacznie grać w FIFE?...
Cytuj:
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć.
Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu.
|
Ale co rozumiesz przez pojęcie "niema"... trudno by było zrobić, by CS "był"... Chyba nie damy graczom kompletu gunow i niech się dzieje wola nieba... Po to są właśnie te gry WIRTUALNE bo nie da się inaczej tego przedstawić... Teoretycznie można by bawić się w paintball, ale czy to będzie to samo co CS?... Nawet jeśli tak, to jak zastąpisz np: WarCrafta?... Choć jeśli miał bym przeć w zaparte, to ci powiem, że CS, WIII czy inne gry "są"... gdzie? Na płytce, na kompie, jak mi powiesz, że ich tam niema...
Cytuj:
Przynajmniej trzeba sie mniej wysilic, niz przy takich szachach.
|
Why? Taktyka to taktyka, przy opracowywaniu taktyki wysliasz się tak samo, tyle, że przeciwnik może mieć większy poziom (wtedy wysilasz sie bardziej) lub mniejszy (wtedy masz taktykę w 20sekund)...
Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
|
Rotfl'n'lol... Powiedz mi ile Terro może wykonać kombinacj na takim Daściku? Parenaście na pewno ich jest. A teraz jako CT musisz opracować plan, na tyle, by wyeliminować Terrorce jak najwięcej jego kombinacji, musisz przewidywać jego ruchy, by samemu stanąc w dogodnym miejscu do strzału... W WarCrafcie myślenia jest jeszcze więcej... Plansza nie ogranicza się do jednejdrogi, zaś rasa do jednych jednostek. Nie wiesz czy gracz zajdzie z prawej czy z lewej, durzym oddziałem piechoty czy małą ilością mocnych smoków. Musisz opracować sobie technigę by podglądać jego ruchy, analizować jego rozbudowę, analizować to co on robi, i jeszcze samemu budować na tyle, by go pokonać... Powiedział bym, że daje tyle samo do myślenia co szachy, a czasem nawet więcej...
Cytuj:
Hauhauhauhuah ... A zes dowalil ... Spadlem z krzesla;p
|
Tyle, że co dowalił? Ma rację... zapieracie się przy tym, że to świat Wirtualny, a my wykazaliśmy już parę powodów, dla których ten argument jest niewystarczający...
Cytuj:
Czyżby na wikipedii były błędne dane, lub co gorsza petycja odniosła skutek?
|
Wiki do takich cyctatów jest prawdę mówiąc byczymszitem ponieważ każdy może edytować i pisać co chce...