Temat: Petycja
Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2006, 14:22   #141
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel
Ja odpowiem. Graja dlatego aby miec lepsza kondyche i zabic wolny czas. Graja takze z roznych powodow, ale nie chce mi sie ich pisac;P.
I myslisz, że uznanie e-gammingu jako sportu zmieni oblicze ziemii, tej ziemii? Że przez to, horda młodzików zacznie grać w FIFE?...
Cytuj:
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć.
Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu.
Ale co rozumiesz przez pojęcie "niema"... trudno by było zrobić, by CS "był"... Chyba nie damy graczom kompletu gunow i niech się dzieje wola nieba... Po to są właśnie te gry WIRTUALNE bo nie da się inaczej tego przedstawić... Teoretycznie można by bawić się w paintball, ale czy to będzie to samo co CS?... Nawet jeśli tak, to jak zastąpisz np: WarCrafta?... Choć jeśli miał bym przeć w zaparte, to ci powiem, że CS, WIII czy inne gry "są"... gdzie? Na płytce, na kompie, jak mi powiesz, że ich tam niema...
Cytuj:
Przynajmniej trzeba sie mniej wysilic, niz przy takich szachach.
Why? Taktyka to taktyka, przy opracowywaniu taktyki wysliasz się tak samo, tyle, że przeciwnik może mieć większy poziom (wtedy wysilasz sie bardziej) lub mniejszy (wtedy masz taktykę w 20sekund)...
Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
Rotfl'n'lol... Powiedz mi ile Terro może wykonać kombinacj na takim Daściku? Parenaście na pewno ich jest. A teraz jako CT musisz opracować plan, na tyle, by wyeliminować Terrorce jak najwięcej jego kombinacji, musisz przewidywać jego ruchy, by samemu stanąc w dogodnym miejscu do strzału... W WarCrafcie myślenia jest jeszcze więcej... Plansza nie ogranicza się do jednejdrogi, zaś rasa do jednych jednostek. Nie wiesz czy gracz zajdzie z prawej czy z lewej, durzym oddziałem piechoty czy małą ilością mocnych smoków. Musisz opracować sobie technigę by podglądać jego ruchy, analizować jego rozbudowę, analizować to co on robi, i jeszcze samemu budować na tyle, by go pokonać... Powiedział bym, że daje tyle samo do myślenia co szachy, a czasem nawet więcej...
Cytuj:
Hauhauhauhuah... A zes dowalil... Spadlem z krzesla;p
Tyle, że co dowalił? Ma rację... zapieracie się przy tym, że to świat Wirtualny, a my wykazaliśmy już parę powodów, dla których ten argument jest niewystarczający...
Cytuj:
Czyżby na wikipedii były błędne dane, lub co gorsza petycja odniosła skutek?
Wiki do takich cyctatów jest prawdę mówiąc byczymszitem ponieważ każdy może edytować i pisać co chce...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.