Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orshabaall
@Jarassimus
Bo w tamtym miejscu sie mapa tibii konczy. Jest to granica swiata tibii. Dlatego jest tam czarno bo juz nic dalej nie ma. :p
Cytuj:
to jest po prostu koniec jaskini, gdzieś na foldzie też jest coś takiego
|
Nie tylko koniec jaskini ale w ogole koniec calej mapy tibijskiej. Bo w normalnej jaskini na koncu nie ma czegos takiego tylko jest po prostu ziemia (earth).
|
To dość dziwne, bo przecież, jeśli mapa całej Tibii byłaby prostokątna, to nie powinna kończyć się w tym miejscu, gdyż, jeśli przejedziesz (
Alt+strzałki) trochę niżej, to okaże się, że w tym miejscu wcale nie powinien wypaść kraniec mapy - po prostu niżej są korytarze, które są położone jeszcze na lewo od tego "krańca mapy".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kowi87
Te czarne pole to poprostu "nienarysowana" mapa.
|
To już mnie bardziej przekonuje. Myślę sobie, że po prostu, nawet jeśli mapa Tibii jest w całości prostokątna, to tam po lewej stronie i tak już nic nie ma, więc zrobili już puste pola. Jakkolwiek, co napisałem w poprzednim zdaniu, przejechawszy na automapie nieco niżej, trafiamy na korytarze które leżą dalej na lewo, więc to wcale nie musi być koniec mapy, tylko, jak napisał kolega: "nienarysowana mapa".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kowi87
Mozecie sie tam przejsc z wlaczonym lighthackiem to zobaczycie dokladniej
|
Nie używam oszustwa w grze. Nawet do sprawdzenia poprawności narysowania mapy gry. Lepiej nie przyznawaj się do tego, że to używasz - to niezgodne z Tibia Rules. :-P
Pozdrowienia.