Cytuj:
no to wyobrazmy sobie takich "sportowcow" skoro "moze dziac się w swiecie nierealnym" to czemu tibia nie moglaby byc sportem? bedzie wiecej takich ludzi co bija rodzine krzeslem z powodu czegos co istnieje tylko na ekranie
tak, tak wiem ze 'tu chodzi o CS'a" ale to i tak uzaleznia jak jak i inne gry, jezeli nie gra, to sam komputer wciaga...
|
1. Przestancie Tibie porownywac do czegokolwiek, to tylko nieudany MMORPG (bylby udany, gdyby nie rzesze milosnikow H'n'S'ow...) i nie mialby prawa wystapic na jakimkolwiek turnieju. Poprostu nie ma predyspozycji. Co innego CS czy chocby ET.
2. Bicie kogokolwiek krzeslem nie ma nic wspolnego z Tibia, tu chodzi o zjechana psyche tego dziecka. W tym wypadku to Tibia ztriggerowala takie zachowanie, ale to wszystko kreci sie wokol psychiki - takie same zachowania moze wywolac film/muzyka/ksiazka/SPORT (co zreszta czesto mamy okazje zaobserwowac...)
Cytuj:
I tak powinno zostac, bo wedlug mnie w takim CS'ie nie trzeba duzo myslec, ale to tylko moja opinia.
|
Trzeba duzo myslec jezeli grasz z Prawdziwym Graczem. Jezeli grasz z kims na poziomie przedszkola, fakt za duzo myslec nie musisz.
Cytuj:
Matek jak to się nie różnią od innych 'graczy'??
Oni grają w wirtualnym świecie. Ich gry 'niema'. Niewiem jak można taką różnicę przeoczyć.
Ja nie odbieram osobą uprawiającym e-gaming miana cyber sportowca, gamera, e sportowca; jednak póki co nie są oni sportowcami i nazywanie ich tak może ubliżać ludzą preferującym tradycyjne podejście do tematu.
Widzę, że tu sami znawcy tematu jak Gmoch piłki.
|
No, ty za to znasz temat...
Dopoki gracz MYSLI, STRESUJE SIE, WYSILA SIE w swiecie realnym, to sport JEST w swiecie realnym. A kolorowe obrazki na ekranie komputera to tylko skutek uboczny...
Cytuj:
W CS'ie raczej nie myslisz nad ruchem przeciwnika, a w szachach raczej tak.
|
ROTFL.
Cytuj:
Widzę, że Tobie trzeba wszystko pisać jasno na białym,
|
Jak mu wyjasnisz jasno na bialym to napewno nie zrozumie. To ja Ci teraz wyjasniam czarno na czarnym!
Cytuj:
Ręce opadają.
Masz rację.
Koniec mojego udziału w tej dyskusji.
|
Rece Ci opadaja? Zwiotczenie miesni? A nieee, to tylko brak argumentow...
Cytuj:
Z calego tematu wywnioskowalem(glownie od tych co uwazaja CS'a za sport), ze kazda czynnosc jest sportem...A wiec koncze dyskusje tutaj.Moj argument" CS to nie sport tylko e-sport.Tyle mialem do powiedzenia.
Dziekuje
|
Owszem, kazda czynnosc - w ktorej:
a) Mamy rywalizacje
b) Doskonalimy sie
c) Wykonujemy wysilek fizyczny/umyslowy
I jeszcze pare innych punktow...
Panowie CS'owie, zostalismy na zgliszczach, wszyscy heretycy padli i grzecznie podziekowali, to jak... robimy offtopa? ^.^