Cytuj:
@Christoph: nie chodzi mi o zalanie innych for tego typu tematami, raczej o przedstawienie adminom gotowego już projektu i o proźbę by wspomogły go odpowiednim niusem na swojej stronie.
|
Mnie też o to chodzi ;p
No więc zamiast gadac, zacznijmy myśleć nad ulepszeniami.
Osobiście miałem kilka pomysłów, ale w większości raczej nieco abstrakcyjnych, za to zainspirowany grą Legend Of MIR III wpadłem na pomysł jak skutecznie zapobiegać kradnięciu loota...
Mianowicie, loot może zostać ruszony tylko i wyłącznie przez osobę która jako pierwsza zaczęła atakować, lub w zaleznosci od sytuacji (siły postaci) przez osobę która zadała potworowi najwięcej obrażeń...
Dla innych loot jest niemozliwy do wyciągnięcia... dopiero po pewnym czasie mogą go wyciągnąc osoby trzecie (po czasie wystarczajacym na wyciagniecie interesujacych przedmiotow osobie do ktorej loot nalezy)
na huntach na ktorych to shooterzy zwykle mieliby dostep do loota raczej grupa jest zgrana i juz wczesniej są ustalone wytyczne dotyczące podziału łupu, więc problemów nie powinno być
Miałem też wizje, odnośnie naruszania expowisk...
żeby zrobić coś w stylu zamknięć, ale jestem świadom, że gracze zamykaliby sie na expowiskach na wieki i nie wychodzili ;P, ale na to tez cos moze da sie poradzic...