Oryginalnie napisane przez Jarassimus
Witam.
A mi "wdepnęła do łeba taka pomysła". ;-D
Nie mam pojęcia bowiem cóż nielegalnego jest w tym, że kolesie się teleportują w depo na mainie. Nie ma o tym słowa w Tibia Rules, więc nie wydaje mi się to nielegalne. A już na pewno, w takiej sytuacji pisanie o tym na forach, nie jest nielegalne. :-P
Zaś mój pomysł opiera się na wykorzystaniu podobnej techniki w celu dostania się na teren PACC, jak przy teleporcie w depo. Oprócz osoby chcącej dostać się na teren PACC, potrzebnych by do tego było ośmiu ludzi, w tym dwóch z PACC-em, żeby mogli stanąć na tych teleportujących kratkach. I teraz tak: most nad rzeczką w Rookgaardzie jest poziomy i szeroki na dwie kratki, zatem na teleportujących kratkach stają osoby z PACC-em, potem, z prawej strony osoba, która chce się dostać na teren PACC, obok niej ktoś inny, no i jeszcze z prawej strony pozostałe osoby, ale tak, że w tym rzędzie, w którym stoi osoba chcąca dostać się na PACC, stoi tych osób o jedną więcej, niż w tym drugim rzędzie. Teraz osoba chcąca dostać się na PACC wylogowuje się, a osoby stojące w tym samym rzedzie co ona, przesuwają się z prawej strony o jedno pole, żeby zająć puste pole po wylogowaniu się tej jednej osoby. Teraz dopiero ta osoba może się zalogować z powrotem. Ponieważ jednak w miejscu jej wylogowania stoją inne osoby, a z prawej strony, w odległości dwóch kratek most jest zajęty, osoba ta powinna pojawić się po lewej stronie tych osób z PACC-em, a więc i po lewej stronie kratek teleportujących, bo tam, w odległości dwóch kratek jest wolne miejsce na pojawienie się osoby.
Hehe, ciekawe, czy to by zadziałało. ;-)
Podobnie zresztą możnaby zrobić na mostku prowadzącym poza miasteczko na Rookgaardzie, w celu wydostania się osoby na 1 levelu z miasta. Ale nie chce mi się już drugi raz tego klepać w tamtym wątku, więc pozostawiam to tutaj. :-)
Pozdrowienia.
|