A mi sie ciagle od samego niemalze poczatku istnienia tibii wydaje ze leczenie wlasnej osoby czarem heal friend to bug w grze i zostanie niebawem lada chwila naprawiony. Moze i druid jest mistrzem leczenia i ma prawo sie lepiej leczyc ale sama nazwa tego czaru wskazuje na to, ze dotyczy frienda wiec mi sie zdaje ze jest to bug i w nastepnym update druidzi niech sie przygotuja ze zostanie naprawiony. (i tak druid w tibii znacznie odbiega od zalozen w ktorych bylo niby ze ma to byc "postac leczaca" a jak odejma jeszcze heal frienda tzn bedzie mozna tylko kolege tym leczyc to w ogole bedzie dupa)
Moze sie myle ale naprawde mi sie wydaje ze jest to bug i trudno mi znalezc argumenty ktore by obaliły ta teze.

Tym bardziej ze te 70 many to jest praktycznie darmowe leczenie dla druida bo co to jest 70 many? Ledwo odejdziemy od kompa do WC, wracamy i juz tyle mamy. Wszystkie inne profesje na leczenie wywalaja w *** kasy a druid sie moze smiac i za 70 many ma full hp z reda, a knight zeby tyle samo uleczyc musi uzyc przynajmniej z 1,5 uh. Elder druidowi tak szybko mana rosnie ze przy expieniu normalnym expieniu bez zbytniego hardkoru czesto bywa ze szybciej moze sie leczyc do pelna niz oberwie od potworkow do yellow.
Tak wiec postawilbym 100 zl u bukmachera ze nastepny update i heal friend bedzie leczyc tylko tego wlasnie "frienda".

(co jeszcze bardziej poglebi przepasc pomiedzy knightem a drutem bo jak wiadomo ek 100+ expi szybciej od innych profesji 100+ i to dosc znacznie szybciej, co widac na erig.net chociazby

)