Zobacz pojedynczy post
stary 28-06-2006, 21:43   #462
Tropical
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 06 2006

Tropical ma numer GG 2388157
Domyślny Coś mam

Wydaje mi się, że coś znalazłem (nie musi to mieć nic wspólnego z questem na SS itd. więc nie zdziwię się, gdy wiele nie wniesie do tej zagadki) mianowicie: zainteresowałem się tym mino na skale (wielu twierdzi, że on nie ma z tym nic wspólnego, że nie wypada z niego kluczyk itd. zabiłem go raz z broni i nic nie wypadło) tam, gdzie chodzi pali się ogień. Na ten ogień nie można nic wrzucić, lecz da się z niego zdjąć 1 meat, który tam właśnie się znajduje. Czy to jakiś bug? Wątpię. Zapewne jeżeli to "coś" ma jakiś związek z zagadką to trzeba to przesunąć w inne miejsce, żeby się coś działo, lub zjeść podczas rozwalania minoska w celu uzupełnienia hp...

Jest jeszcze coś odnośnie Maze of Fury. Maze - labirynt, więc jakie potworki mogą znajdować się w labiryncie? Minotaury, ponieważ gdzieś słyszałem, czy czytałem, że daaaawno temu był sobie pewien labirynt, którego strzegł minotaur... <to jest jakiś mit Grecki, czy jak> Ale Cipy mogli dać nam mylny trop odnośnie tegoż questa, chociaż... Lecz gdyby MoF okazał się etapem questu, to na końcu powinien być tp do MM, którego strzegą Cycki, ponieważ gdy zapyta się Dallheima o broń to wspomina o posiekaniu Cycków na kawałki kolczastym mieczem. Albo nie... Gdy zdobędziemy SS, to pojawi się jakiś cycek, którego trzeba będzie zarżnąć nowiutkim ostrzem. Dziwi mnie jeszcze kilka szczegułów: u blind Orca jest kowadło, wszystkie potwory, których boi się Amber są na rooku <drag jest na quescie copper shield> i omawiany wcześniej SZKIETET WILKA. Co do wilka to może trzeba go przynieść do Blind Orca, ponieważ ponoć orcowie czcili tegoż wilka, składali go w ofierze, czy jakoś tam... ale jak się zawsze okazuje może jest głębokie i szerokie.

Moim zdaniem wejście do Mino Maga ISTNIEJE! (Już bardziej wierzę, że nie można dostać się do Ghoula) Ponieważ: PO CO TAM SĄ DRZWI?! Przecież można odgrodzić to ścianą bez drzwi. To po pierwsze, a po drugie: po co tam teleport? Dla bajeru, czy jak? A po trzecie: Po co Cipy mieliby tam pokazywać co spotka nas na mainie, skoro wiedzą, że każda fanowska stronka tibii ma swój spis potworów, więc każdy newbie wchodzi na stronkę klika w dział "Potwory" i sobie widzi co może spotkać. grając na Kontynencie.

Eee.. nie chce tu noobować ale co, nigdy tego nie sprawdzałem... Mianowicie: Ja picka nie mam (bez głupawych skojarzeń ) więc to nie sprawdzone ale czy można kilofem odkopać dziurę na... dachu Toma the Tannera?? bo np. gdyby się dało nad tym pokojem, w którym jest dźwignia przykryta wiadrem to można by było coś dalej wykombinować...

Sorki, że się tak rozpisałem, ale ta sprawa naprawdę mnie fascynuje

Respect, Stonoga

/Edit\
Dodam, że nie chcę się tu z nikim kłócić

Ostatnio edytowany przez Tropical - 28-06-2006 o 21:45.
Tropical jest offline   Odpowiedz z Cytatem