Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kevinmistrz
mam pytanie. czy jeżeli stoję i mnie potwor mnie chmmorka atakuje a ja go nie ruszam i co te 30 chmorek trawie blood hit to czy mi sie shword zwiększa?
Pozdrawiam 
|
Mi się wydaje, że to jest tak:
Powiedzmy, że na next adv potrzebujesz 100 ciosów.
Każdy cios jest liczony i powiedzmy walisz 29 ciosów i 30-sty cios to blood hit więc masz -30 ciosów do adv czyli zostało do zrobienia 70.
Jeżeli wywaliłeś 30 ciosów bez blood hita liczenie zostaje zresetowane i te 30 ciosów wykonanych bez blood hita przepada więc nadal masz 100 hitów do adv. Liczenie zaczyna się na nowo.
Jeżeli więc byś walił jedynie blood hita raz na jakiś czas to będzie ci to wolno szło. Co do tego, że potworek cie bije "chmurkami" .. co ma piernik do wiatraka ? Przecież jak potworek cie nie trafia to shielding ci rośnie a nie sword, liczą się twoje ciosy w potworka a nie jego w ciebie :/
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"