Jacy naziści sprawują władzę w Polsce?? Nigdy sie z czymś takim nie spotkałem, tym bardziej że w konstytucji RP jest zapis zabraniający istnienia partii politycznych odwołujących się do nazizmu. Jakie mniejszości są nękane???? Nie spotkałem się z czymś takim choć na bierząco śledzę wiadomości. Powiedz mi proszę w jakim znaczeniu Polsce "zwisa" los ludzi?? Czy decyzje kilku idiotów (w zasadzie tych z lewej strony) mogą być interpretowane jako olewanie ludzi przez Polskę (w głębszym tego słowa znaczeniu)?? Czyją winą jest że Polska nie jest znów mocarstwem? Jest to wina olewania wszystkiego przez ludzi takich jak ty.
Co się zaś tyczy Nacjonalizmu. Po pierwsze Nacjonalizm w przeciwieństwie do patriotyzmu nie jest wyłącznie uczuciem. Nacjonalizm jest czynem. Lecz nie w znaczeniu negatywnym, tak jak od czasów komunistycznych jest przedstawiany. Nacjonalizm jest konkretnym działaniem dla dobra Ojczyzny. Np: bardziej przejmuję się losem Polskich niedożywionych dzieci niż np. Ofiar wojny w Angoli. Dlaczego? Bo Polskie dzieci są mi dliższe niż Angolskie. I jestem w tym przypadku nacjonalistą.
Innym przykładem jest nietolerancja wobec imigrantów. W Nacjonaliźmie nie ma nic przeciwko np. Murzynom. Są oni coprawda niemile widziani w Polsce lecz z innych przyczyn niż kolor skóry. Jakich? To proste. Po pierwsze imigranci nie integrują się ze społeczeństwem. Nie jest to groźne w przypadku osób z kręgu cywilizacji nam bliskich, lecz gdy przyjerzdżają z inej strefy kulturalnej, np z Iranu, kultywujący swoją kulturę w której zakorzeniony jest kodeks hammurabiego w dosłownym wydaniu staje się to groźne.
Inną sprawą jest zabieranie miejsc pracy przez cudzoziemców. Jeśli w Polsce panuje duże bezrobocie jaki jest sens wpuszczać imigrantów??
I wreszcie, moim zdaniem, powinniśmy raczej wspomóc kraje np. Afrykańskie w rozwiązywaniu ich problemów niż przyjmować ich mieszkańców u siebie.
Tak w zarysie wygląda Nacjonalizm...
Ps. oświećcie mnie CO TO NA BOGA JEST HOMOFOBIA??? I czy jest coś takiego jak Heterofobia??
|