Zobacz pojedynczy post
stary 01-07-2006, 10:08   #725
Non'ajbi
Użytkownik Forum

Non'ajbi's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
Non'ajbi ma numer GG 556390 Send a message via Skype™ to Non'ajbi
Domyślny

No dobrze, ale statsy żadnej broni nie zmieniły się ... Została zmieniona nazwa tylko. Gadałem z moim kumplem z klasy, który gra w Tibia od XXXXXXXX: Neztas
Pytałem sie go o Excalibuga, czy cos o nim wie itp. Pierwsze co mi powiedział to to, że Excalibug był i (niewiadomo, czy) nadal jest najpotężniejszym mieczem w Tibii. OD razu podał mi jego statsy oraz opis. Zaciekawiło mnie to bardzo, bo właśnie MLS ma taki sam opis, ale inne statsy. Dał mi wtedy nick do jakiegoś chłopka, który gra od "wpiździec" czasu. Gadałem z nim na temat Excala i dowiedziałem się, że dawny Magic Sword, to właśnie Excalibug. Zresztą to co mamy na zdjęciu w postach wyżej, to Ex~ przed update. Zdjęcie zostało wykonane jeszcze w okolicach Bożego Narodzenia lub wcześniej, ponieważ w następnym update pojawił się nowy miecz o innych statystykach, lecz z nazwą właśnie MS'a. A poprzedni MS (nasz kochany Excal~) został nazwany Excalibugiem.

Taka jest historia powstania. W kolejnych update miecz ten został powoli likwidowany z Tibii. Jednak jego legenda i historia wciąż tkwią w pamięci najstarszych graczy. Oni nadal pamiętają. Widziałem gdzieś w necie ss'a właśnie z Excalibugiem (jeszcze stara wersja Tibii). Opis był prosty. You see an Excalibug (Atk:80 Def:60). It is made of "cośtam przez cyclopów kowali".

To tyle co narazie wiem. Co do tego, że 2 posty pod sobą ... sorka ... nie chciałem dawać edita, bo post by był zbyt długi i znając życie nikt by nie czytał tego.

Pozdrawiam
Non'ajbi

@edit

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adrio PL
EXEVO GRAN MAS VIS może ineresuje że istnieje taki czar? a w książcze jest ten czar napisany moze trzeba sie zapytac osobe npc co go sprzedaje o ten miecz
A posty czytałeś wcześniej. O ten czar się rozchodziło już dawno. Było mówione. NPC sellujący czary mowią to samo. Albo nie wiedzą co to, albo nie wiedzą gdzie jest Excal~, albo mówią, że dadzą ci 'newyobrażalne skarby' jak go przyniesiesz ...

@edit_edita
Macie tutaj edita xD^^^

Cya

======================================
Excalibug Quest - in progress
[||||||----] 60%
Basilisk Riddle - in progress
[|||||||---] 70%
Tomes - Done (translated)
[|||||||||] 100%

Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 01-07-2006 o 10:11.
Non'ajbi jest offline   Odpowiedz z Cytatem