@ do Rosiego:
a wiesz skąd wziąć te zielone nutki? ja wiem. w Carlinie w kopalni trolli (często tam respię) kiedy byłem tam już 3 raz zobaczyłem skrzynię. otworzyłem i tam fanfare. po prostu znikąd znalazł mi się w plecaku, a jak otworzyłem 2 raz pisze że pusta. fanfare daje zielone nutki. ale wątpię, że to coś da.
spytam raz. Ile znacie osób, o których jesteście 1000000...% pewne że sprzątnęły Orshabaala? jest to najsilniejszy potwór w całej tibii o którym wiemy. na
www.tibia.pl nie pisze nic o tym, ile daje expa, ile ma hp i jaki daje loot. możliwe, że orszek jest kluczem, ale jedyne co pisało w
www.tibia.pl o sposobie walki z nim to to:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibia.pl
Taktyka: Utani Hur lub Utani Gran Hur i UCIEKAĆ!
|
nic o walce z nim. moje przypuszczenia opieram na swoim rozumowaniu i na tym, że wielu przede mną (str. 15 Legendarny Banita ) wspomniało o orszu. daję możliwość też Postowi Kamyka Tibijczyka (też str. 15)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamyk Tibijczyk
A więc według mnie trzeba iść do skarbca. Obok niego są takie wyrużnione kratki. Na każdej musi stanąć 100+lvl. Wtedy na dole zniknie taki posążek przez którego zwykle nie da się wejść. Jak zniknie to będzie tam "dziura". Schodzisz. Tam będzie pełno geo, guardów, itp. Idziesz dalej i tam schodzisz czy wchodzisz piętro niżej/wyżej. Jesteś w roomie basiliska. Tam jest skrzynia. Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news ) Bierzesz ją. Potem spowrotem wracasz do skarbca. I gadasz przy skarbcu do NPC: hi, sline basilisk i dostajesz klucz. Jest to klucz jednorazowy tzn. otwierasz drzwi i klucz znika. Bierzesz loot.
Ale od razu mówię: TO JEST TYLKO MOJE WYOBRAŻENIE, A DOKŁADNIE KUMPLA MOJEGO KUMPLA
|
to też jest możliwe, ale ja w większym stopniu stawiam na Orshabaala.
jeśli się mylę, to podajcie mi choć jedną osobę która szczerze, bez ogródek ani bez domek (

) pokonała orszka. widziałem u kogoś w sygnie BEST TEAM <wygląd demona/orsha> ale na pewno to był demon.
@edit zanim wysłałem zauważyłem błąd w moim poście. na tibia.pl pisze jaki jest loot (a propos orsh jest na Edronie), ale może być jak z mitem o minosie na górce w rookgardzie. mit o minosie został obalony (a ten kto go obalał wytrenował sobie solidnie fist fighting), ale może CIPowcy (bez obrazy, ale polskie brzmienie tego zwrotu budzi kontrowersje...) nie napisali o jakimś kluczu wypadającym z orshabaala i może go odkryć ktoś, kto go sprzątnął?
osobiście lubię tajemnicze historie (a Pogromcy Mitów to mój ulubiony program [pewnie patrzycie teraz na mój avatar, więc Pogromcy są na 1 ex equo z brainiaciem]) i będę się trzymał tego tematu, aż zostanie odkryta prawda.
i pytanie na koniec: czemu zamiast tu pisać nie wypróbujecie swoich teorii? szczerze ja nie sprawdzę własnej, bo jakie szanse ma 8levelowiec z orshabaalem i jak bez PACCa dostać się na Edron.