Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2006, 10:03   #186
Yassek
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik
na wojnie nie edukowali się normalnie a co my krwa wojne mamy?zastanówcie się 8 razy zanim coś napiszecie
dyskusja z betonowymi ścianami które zarzucają te same hasła straciła sens.
pranie mózgu?
eot.
Ja Ci powiem, że wojny nie mamy. I to jest właśnie najśmieszniejsze, bo my się nie cieszymy z tego, że możemy się uczyć. Zazwyczaj wypowiedzi mojej babci chciałem skwitować śmiechem, jako że w 45' cieszyła się, że może iść do szkoły. Ja to zrozumiałem dopiero jak zobaczyłem w tv program o Afryce, gdzie małe (chyba 11-letnie dziecko) na pytanie jakie ma marzenia odpowiedzało "chciałbym, aby wojna się skończyła i tatuś wrócił do domu, chciałbym się też uczyć", a na pytanie reporterki czy głod im nie doskwiera odpowiedział "jestem głodny już 11 lat, przyzwyczaiłem się" i skwitował to bezzębnym uśmiechem. A z takimi ludźmi walczą polscy nacjonaliści - idzie emigrant z biednego afrykańskiego państwa to najlepiej go kopnąć (afalty na ulicę). Możemy rzucać te same hasła (white power, sieg heil, WIR MÜSSEN DIE JUDEN AUSROTTEN etc.), ale pomyślcie o szerszej społeczności. Wasz kraj wcale nie jest taki ważny. Jeśli jesteś członkiem MW i kościoła katolickiego tymbardziej powinieneś dbać o inne narody, bo tego nauczał Twój papież, który zmarł gromadząc miliony ludzi, a po jego śmierci nazwali Was pokoleniem jp2. W każdym razie kładę chvja na to co zrobicie, ale wiedzcie, że w 3 świecie im jest gorzej niż Wam, a Wy powinniście myśleć komu pomóc, a nie komu wpierd0lić. Nawet jako ateista wiem więcej o chrześcijańskiej drodze życia niż Wy członkowie MW.

//edit
Obiecałem Zenkowi wczoraj na ircu
(23:51:52) (+Zenek) wez im zacytuj moje slowa
(23:51:57) (+Zenek) te:
(23:52:02) (+Zenek) a wezcie s*******ajcie

Ostatnio edytowany przez Yassek - 02-07-2006 o 10:08.
  Odpowiedz z Cytatem