Ta książka, którą dla was tłumaczyłem znajduje się w AB'Dendriel wg. tibianews.net, a to tekst, który o tym mówi:
Cytuj:
After searching through the library found in Ab'Dendriel, the librarian found a few extremely old books on a hidden shelf(Podkreślenie moje - dop. Pell). Since many humans couldn't understand the language used, those books were most likely forgotten over time. However, with the humans and some of the elves of Ab'Dendriel living in close harmony, we have finally translated some very interesting reading material.[/b]
|
Tzn. że książka była napisana w dziwnym języku - ani ludzkim, ani lekfickim, więc wychodzi na to, żę osoba, któa spisała te wydarzenia, nie należała do żadnej z tych ras i prawdopodobnie żyła w niedalekim czasie po wydarzeniach, które opisywała. Jak dalej czytam z tibianews, nie ma żadnych źródeł, które mówiłyby cokolwiek o dalszych losach Kylindry. Dla jasności - ZADEN NPC - ani na terenie dla PACC, ani FACC - nie ma nam nic do powiedzenia o Kylindrze. Zastanawiało mnie tylko, czy jej imie znaczy coś szczególnego, ale chyba nie. Warto o niej porozmawiać w AB'Dendriel, lecz ja chwilowo nie mam tam dostępu.
Pozdrawiam
Pell