Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Lepszy Lepper niźli Giertych. Lepper to prosty chłop, ale inteligencji trochę trzeba, żeby zdobyć parę milionów głosów. A przynajmniej nie jest faszystą.
|
Roman Giertych nie jest faszystą.My
nie popieramy faszyzmu, nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni.
Cytuj:
Jak widzisz, nie wygrała lewica, a i tak państwo coraz bardziej popada w ruinę.
|
Powiem szczerze i podam kilka przykładów, bo nie chce mi się rozpisywać.
Centralne Biuro Antykorupcyjne.
Walka z sektami.
Stawianie spraw Polski na pierwszym miejscu.
Narodowy Program Wspierania Rodziny - na razie, becikowe zobaczymy, co będzie dalej itp.
Płatne studia mają być tańsze od przyszłego roku. - Będzie do nich dopłacało państwo.
Dopłaty do paliwa rolniczego.
Promowanie polskiej żywności.
ITP.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez
[email protected]
Dokładnie przez to, że nie postawie przecinka lub zamiast "ó" dam "u" nie mogę nazywać się patriotą lub Polakiem. Zastanów się Ghost Nieudany, co ty piszesz to, że się pomylę lub zapomnę przecinka nie jest efektem zwyczajnego lenistwa. A odnoście Polskiego Języka - kocham swój język Ojczysty i jestem dumny z niego czasami popełniam błędy, ale gdyby ludzie popełniali tylko takie błędy to w Polsce by byli sami Święci ludzie. Więc się do tego nie przyczepiaj nikt nie jest nieomylny i staram się nie popełniać błędów ortograficznych, ale nie zawsze to mi wychodzi.
Cytuj:
Czyli jestem święty. Błędów ortograficznych nie popełniam prawie nigdy. I to mówi katolik - wiesz, że mnie ani nie kanonizowali, ani nie beatyfikowali? Czyli chyba bluźnisz.
|
To jest metafora to, co napisałem. I nie traktuj tego dosłownie!!!! Chodzi mi o to, że gdyby ludzie popełniali w Polsce tylko błędy ortograficzne, czyli nie było by oszustw, włamań kradzieży morderstw itp. to ludzie w Polsce byliby święci. Przeczytaj to pomyśl nad tym, co napisałem i zrozumiesz, o co mi chodzi.
Cytuj:
Taak, jednostki z MW może nie popierają faszyzmu. Ale 'dowództwo' już tak. A jednostki są ogłupione - tak samo było z III Rzeszą, jeśli się nie mylę.
|
Nie masz racji czytaj wszystkie komentarze!!!.
KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
Rozdział I RZECZPOSPOLITA
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Cytuj:
No właśnie. A Radio Maryja to też sekta. Sekta wieluset tysięcy moherowych beretów, otumanionych - jak w sektach! totalna manipulacja! - przez szanownego Rydza. I katolicyzm też możnaby nazwać sektą, tyle, że na dużo większą skalę. I tak, jestem katolikiem, ale staram się wypowiadać obiektywnie.
|
Pisz lub staraj się pisać fakty a nie twoje domysły czy rozważania.
Akurat w kwestii Radia Maryja nie mam zbyt dużo do powiedzenia gdyż jak pojadę do babci raz na miesiąc ( mieszka bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania) to u niej idzie Radio Maryja czasami i w radiu tym słyszałem tylko Msze Świętą , Różaniec i Katechezę co w moim przekonaniu jest rzeczą dobrą.
http://www.radiomaryja.pl/info.php?co=ramowka
Cytuj:
Ja za kraj nie zamierzam oddawać życia, bo to głupota. Kraj to fikcja. To abstrakcyjny wymysł. Racja, łączą nas język, historia, kultura, w dużej części wiara, terytorium... ale ja nie czuję bliskiej więzi z nikim z tego kraju. Poza rodziną i przyjaciółmi.
|
Wiesz, kiedy zazwyczaj oddaje się życie za kraj wtedy gdy się go broni przed najeźdźcą który chce zawładnąć i zniszczyć nasz kraj przykład II wojna światowa polscy Patrioci i Nacjonaliści oddawali życie za kraj w sposób walki o niego ale także w sposób zachowania polskiej kultury i tradycji potajemnej nauki w szkołach (konspiracja) itp.