Cytuj:
Roman Giertych nie jest faszystą.My nie popieramy faszyzmu, nazizmu ani komunizmu jesteśmy temu przeciwni.
|
Slogany...
Cytuj:
Powiem szczerze i podam kilka przykładów, bo nie chce mi się rozpisywać.
Centralne Biuro Antykorupcyjne.
Walka z sektami.
Stawianie spraw Polski na pierwszym miejscu.
Narodowy Program Wspierania Rodziny - na razie, becikowe zobaczymy, co będzie dalej itp.
Płatne studia mają być tańsze od przyszłego roku. - Będzie do nich dopłacało państwo.
Dopłaty do paliwa rolniczego.
Promowanie polskiej żywności.
ITP.
|
Ja też bym mógł parę podać, ale 2 mi wystarczą:
Rosnąca dziura budżetowa.
Coraz większa parodia w polskim rządzie.
Cytuj:
To jest metafora to, co napisałem. I nie traktuj tego dosłownie!!!! Chodzi mi o to, że gdyby ludzie popełniali w Polsce tylko błędy ortograficzne, czyli nie było by oszustw, włamań kradzieży morderstw itp. to ludzie w Polsce byliby święci. Przeczytaj to pomyśl nad tym, co napisałem i zrozumiesz, o co mi chodzi.
|
Ależ zrozumiałem, jednak to imho nie tłumaczy bynajmniej błędów ort.
Cytuj:
Nie masz racji czytaj wszystkie komentarze!!!.
KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
Rozdział I RZECZPOSPOLITA
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
|
Przeczytałem wszystkie komentarze. Siedziałem nad tamtym postem conajmniej pół godziny, czytając od strony 1 a cytując i 'komentując' od strony 5. I co z tego, że jest taki zapis? Przecież człowiek z wyrokiem wg prawa nie może być wicepremierem, prawda?
Cytuj:
Pisz lub staraj się pisać fakty a nie twoje domysły czy rozważania.
Akurat w kwestii Radia Maryja nie mam zbyt dużo do powiedzenia gdyż jak pojadę do babci raz na miesiąc ( mieszka bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania) to u niej idzie Radio Maryja czasami i w radiu tym słyszałem tylko Msze Świętą , Różaniec i Katechezę co w moim przekonaniu jest rzeczą dobrą.
http://www.radiomaryja.pl/info.php?co=ramowka
|
Radio Maryja jakie jest każdy widzi. I o ile można zrozumieć 'programy' katolickie typu msze, o tyle nie można zrozumieć nawoływania do antysemityzmu etc. etc.
Można tu jeszcze dodać (odnośnie śmiechu wartej władzy w naszym kraju) przypadek z Magdą Buczek, czy jak jej tam. Szczuka nie śmiała się z jej niepełnosprawności, tylko ze sposobu mówienia. A kara była. Za 'wyśmiewanie się z niepełnosprawnych'. To tak, jakby ktoś śmiejąc się np. z mojego głupiego jakiegoś posta, zasługiwał na karę, bo jestem w pewnym sensie 'niepełnosprawny' - w końcu mam wadę wzroku.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morgrim22
"Ten podział mógłby się sprawdzić - Murzyni, biali, Azjaci i Indianie na całym świecie, a .... nazistowskie w specjalnie wydzielonych zakładach."- masz świętą rację!! Jestem za!! Tylko nie w zakładach lecz na jakimś ściśle określonym terytorium (może być jakaś wyspa),,, i zobaczylibyśmy wtedy kto by przetrwał... Czy takie " nazistowskie miernoty" jak ja czy tacy "ynteligentni" ludzie jak ty...
|
Naziści są miernotami. A tym postem przyznałeś, że ich popierasz. Chcesz im przyznać pełną autonomię, z tego co widzę. Mając własne terytorium mogli by zacząć chociażby rekrutację armii, bądź program atomowy. I co? Ci 'nadludzie' zaczęliby kolejną wojnę, być może światową.
A jeśli myślisz, że nie-naziści by bez nazistów nie przetrwali, to się mylisz.
A Ghost JEST inteligentny.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Buehueheu becikowe... Idzie na to kupa kasy ale tak naprawde te 1000 zl to prawie nic. Starczy moze na alkohol na chrzciny.
|
Ewentualnie na wózek dla dziecka. A za 1000 zł ja sobie nie wyobrażam utrzymania dziecka przez te minimum 18 lat.
Btw ->
http://www.darthrydzyk.com/content/me17.htm