Poborca~ - nie przejmuj się, kiedyś się okaże, że jakas z teori była słuszna

A tak się składa, że własnie chciałem wam jedną nową teorię przedstawić...
Jak Wam (chyba) wszystkim wiadomo, Spike Sword czasami znika z miejsca swojgo stałego pobytu...
...a co zawsze za tym idzie, ognie wokół niego zmniejszają się. Mnie zaś zastanowiło jedno miejsce na PACC area... a chodzi mi dokładnie o tą grotę -
Jak widać jest w niej ciało przykryte ogniem. Do kogo ono należy ? Założe się, że nie jest to przypadkowe ciało, dodające lokacji klimatu, lecz coś co odgrywa pewną role i ma swoje miejsce w historii Rookgardu. A co łączy te 2 lekoacje, pokazane na zdjęciach ze sobą ? Teoretycznie nic - bo nic narazie nie udało się nam udowodnić, ale nasunęła mi się 1 myśl (żadko tak spekuluje, ale jednak...). Otóż w chwili gdy ognie wokół Sword of Fury zmniejszają się, możliwe, iż zmniejsza się również i ognień przykrywający ciało (Kto wie - może znika i więcej ogni, jak np. ten koło Minotaura na skale, lub obok Blind Orca...). Gdyby się okazało, że tak dzieje się faktycznie, to ciało to napewno jest questowe i dało by się z niego wyciągnąć COŚ, książkę lub klucz do drzwi. Na PACC Area są takie drzwi, do których możę teoretycznie pasować ten klucz. (Dla tych, którzy niestety nie mają PACCa, nakręciłem ten filmik, pokazujący opisywane tu miejsca. Link -
http://rapidshare.de/files/24838377/...yPell.rec.html). Klucz nie musi odrazu otwierać drzwi do Mino Maga, może pomóc w dojściu do dźwigni (zresztą - looknijcie na filmik...). Pozostaje tylko pewien problem. Otóż, jak dowiedzieć się, kiedy ognie wokół Spike Sworda znikają... trzeba by wtedy polecieć szybko na PACC area (co pewnie wymagało by koordynacji działań 2 osób - jednej stojącej obok wyspy z SoF, drugiej - biegnącej do ciała) i sprawdzić czy ogień przykrywający ciało faktycznei znikł. I tutaj mam pytanie - jeśli ktoś był kiedyś świadkiem takiego zniknięcia S Sworda, czy wie może przez ile go tam nie było ? Godznie ? Dzień ? Czy coś zwiastowało takie wydarzenie ? Plaga ratów w mieście ? Wszystkie info się liczy. Tymczasem pozdrawiam i mam nadzieję, że znów udało mi się was zaintrygować

Liczę na waszą pomoc.
/Yours Pell~