Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ogorek
Ok. Wiec zalozmy, ze mam tego knighta z WH i z raczej slabym stuffem [plate set?], no bo jesli to postac do kasy to wolalbym duzo na niego nie wydawac. No i teraz co najlepiej bic takim knightem?
Czy te mionosy naprawde sa najlepsze [pod wzgledem loot'a, nie exp'a]? Jesli tak to czy jest jeszcze jakies dobre miejsce poza piramida na darashi? Wiem, ze mozna isc do podziemi na wyspach lodowych, ale z tego co pamietam to tam chyba latwo bylo sie nadziac na minomaga, no a wiadomo, ze taki knight nie ma z nim szans.
|
hmm... po pierwsze skile [55/55, powinn starczyc na zwykle mino, mozna tez troche wyzsze jesli chcesz dosc czesto bic guardy, archery, magi pojedyncze]
p set, ok ale załatw sobie cos lepszego niż dwarven shield, moze być też crown helmet. Mimo to, głupi guard, czy też archer moze Cie bez problemu zabić na niskim lvl. więc tych staraj się wystrzegać do ok 17-18 lvl. [chociaż i wyzszy level moze paść, jak ma słabe skile <patrz, ja>]
Co do miejsc, to POLECAM senje. fakt, musisz zabić mino maga. jak nie wchodząc [przez senje], to wychodząc [tylko przez senje]. A idąc tam pierwszy raz, musisz go zabić nawet dwa razy, raz robiąc quest właśnie na ten klucz, którego pilnuje MM, a drugi raz wychodząc, a TP też pilnuje MM. wchodzą tam na full resp [UWAGA!] mozesz miec problemy, samo zejście ze schodków, to jakieś 5-6 mino + 2 guardy + spiredy, bugi blokujące droge. Pójdziesz w prawo, kolejne blokujące wejście mino, w lewo to samo. troszke wyżej jest guard, więc nie uciekaj w tamta strone. Jesli nie zależy Ci na expie, to ucieknij w korytarz 1 sqm, i jak podejdzie mino, to guard go zabije [strata expa, ale loot jest] jak podejdzie guard, to już musisz ubić. archery, magi, beholdery jak dasz rade [powinieneś bez problemu] trzeba bić na zakrętach korytarzy. one podchodzą, ty szybko kratka do przody, hit, i się cofasz. Banał. Jak już poznasz respy i teren, to bez problemu będziesz wyciągał kilka k oz. loota na godznie. co więcej [na Refugi, nie wiem jak w innych miejscach] ludzie którzy tam trenują często wyrzucają loot z zabitych mino obok siebie. często od tak sobie na ziemi leży jakieś 1-1,5k loota [ze 2k gp !]. Co to innych miejsc to nie wiem, ale Mino Tower chyba jest coś takiego

Mint~ ale dla postaci z takim eq i pewnie niskim levelem to tylko strata czasu, expa, no i tej losowej rzeczy z eq. a dla PACC to nie wiem
PS: polecam poradnik o Wyspach lodowych, tam jest cudowna mapka z respem minosów i całego shity na -3 foldy
PS2: napisz z jakim levelem i skilami zamierzasz tam lootować
cya
Cytuj:
Bierzesz bp bolt na 70 discie + 500 na cap i biegasz sobie na guardach 3h, wyciągając przy tym okolo 12k kasy...+ exp
|
hmm... zakłądając że bp boltów to 4,5-5k na 3h [wystarczy ? nie grałem palkiem to nie wiem...]. a Ja knightem na skilach sux/sux na dwa dni mam bp manasów [zero IH, ani UH, nie licząc jednego BP "w razie czego' który trzymam cały od 12 lvl...]no i w 3h zarobie więcej niż 12k po sprzedaniu loota... czyli- więcej zarobie.
Cytuj:
Dodam, że w ten sposób robiąc możesz w ciągu tygodnia wbić 35+ level a nawet 40 (P(ro)G)
|
Magiem mozna 25 lvl w jeden dzień. Nie wiem jak knightem, bo gram zazwyczaj po 3h, a wcale ciągle nie expie.
Cytuj:
Koszty tej postaci są porównywalne z manasami u sorca/druida + wandy i u rycka z manasami...
|
z magiem- moze, z ryckiem nie.