Zobacz pojedynczy post
stary 05-07-2006, 18:33   #92
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Co w tym pytaniu jest nie tak? Bo nic nie widze;]
Niby nic. Ale Jeżeli ktoś nie ma szacunku do MOJEGO czasu, i nie chce mu się go poszukać, to niby dlaczego ja miałbym szanować jego czas? Rozumiem Matek, że ty lubisz pomagać każdemu przy każdej okazji, ale my (lub: ja) Nie mam na to:
  1. Czasu
  2. Ochoty
Jeśli lubisz pomagać, zapraszam, ale pamiętaj, że obowiązkeim użytkownika jest W KOLEJNOŚCI:
  1. Przeczytanie instrukcji
  2. Przeczytanie FAQ
  3. Przeszukanie forum
  4. i DOPIERO, jeżeli NIC nie znajdzie, to POWINIEN zapytać się na kanale/forum/gdziekolwiek.
To Pytanie jest RAŻĄCYM przykładem na to, że użytkownicy traktują nas jako swoich kamerdynerów(lokajów, służących, dziwki) I mają totalnie w dupie to że mamy własne sprawy, choćby nie wiem jak bzdurne i idiotyczne dla ciebie. Bo tak naprawdę, co ciebie kuzwa obchodzi np mój serwer? (przykład z wczoraj) Wytłumaczysz mi dlaczego jedni (Vall, MayGyver, Slay) Gdy maja problem to wiedzią, że istnieje takie coś jak google.pl czy np taka czy inna wikipedia i tam SZUKAJĄ? Jesteś w stanie mi wytłumaczyć dlaczego statystyczny użytkownik wchodzący na # nie czytał regulaminu (80%) Nie zaglądnął do FAQ (100%) i nie zna tibia rules (40%) bądź olewa je w żywe oczy (70%)? Bo ja nie jestesm w stanie tego pojąć.

Co więcej, poprzez POMAGANIE takim użytkownikom nie osiągniemy zupełnie nic, bo jeżeli im pomożemy, to dalej będą nas traktować jak swoich służących, a kółko się zamknie.
Cytuj:
A co do problemu przydalby sie system jak na wp.pl(chat) ,ze za kazde slowo (wulgarne) daje sie ostrzezenie a puzniej kicka. No i jedno
SKASOWAC LUDZIOM MOZLIWOSC KICKOW/BANOW BO TO NIE DO POMYSLENIA. Jak ktos wspanialomyslny da kicka za slowo:
siema
nie przeklinaj
TO jest przyjety do clubu nocnych pozeraczow slowek.
Gdybyś choć troszkę zagłębił się w specyfikę IRC, to wiedziałbyś, że w obecnym stadium rozwoju serwera nie jest to mozliwe, a i boty do tego sie po prostu nie nadają. Co więcej, widać że nigdy nie prowadziłeś żadnego większego kanału (gdziekolwiek), bo uważasz, że system nadzoru jest niepotrzebny. Teraz pomysł dla ciebie: zrób kanał, bez opów. Nie kop, nie banuj, miej ponad 20 ludzi i 2-5 którzy wpadają po coś. Zrób forum, powyżej 100 użytkowników (nie tematyczne i z użytkownikami, którzy nie znają się na RL) ale bez czegoś takiego jak administrator/moderator. Ogłoś powstanie państwa bez policji czy jakiejklowiek władzy sądowniczej. Wiesz co łączy szystkie 3 rzeczy? To będzie SYF.

Cytuj:
Zalosne ,ze tibia.pl tylko traci popularnosc przez taki kanal :/ zalosne zalosne..
Pozwolisz że poproszę o uściślenie? na # w tym momencie przebywa:
17:38:57 -!- Irssi: #tibia.pl: Total of 20 nicks [7 ops, 0 halfops, 11 voices, 2 normal]
A na forum:
Aktualnie aktywni użytkownicy: 501 (145 zarejestrowanych oraz 356 gości)

W całe historii przez kanał przewinęło się może ze 200 osób z "normalnymi" nickami którzy pobyli dłużej niż 24h + może z 1000 tibijczyków i innych takich, a na forum mamy 66,588 zarejestrowanych kont. Czy jesteś w stanie wytłumaczyć mi w jaki sposób ta strona traci popularność przez kanał, czy może jest to zbudowane na podstawie "dumań własnych"?

Cytuj:
Wielką pomyłką jest że kanał się nazwał #tibia.pl bo z tibią on ma mało wspólnego.
Widzisz mój drogi, Pewien Mądry Moderator(tm) (nikt z aktualnych modów) powiedział kiedyś, że nazwa kanału to nie temat do rozmów, ale wspólna rzecz, która łączy wszystkich ludzi obecnych na kanale w społeczność. Jeżeli sądzisz, że na #tibia.pl mamy rozmawiać tylko o tibii, to może wypadałoby cofnąć się parę lat i zobaczyć jak wyglądały kanały ircowe kiedyś, weść teraz, i zobaczyć jaka jest różnica. Otóż, ŻADNA. Ludzie pieprzyli głupoty, pieprzą głupoty i będą pieprzyć głupoty, po pierwsze bo pieprzenie to fajna sprawa, po drugi, jest śmiesznie, po trzecie, przynajmniej jest o czym pisać, mimo, że są to bzdety. Jedyne kanały na których robi się tylko to co w nazwie, to kanały powyżej tysiąca osób (jak #2on2 ) czy kanały developerskie (a i to też nie zawsze, jak spojże na kanał #NB, to czasami odchodzą większe numery niż u nas). Dlatego myślę, że bzdurą jest wymaganie żeby lufdzie mówili tylko o jednym. Ale jeśli jesteś w stanie zrobić coś takiego, to zapraszam, zrób nowy #, ja załatwię żeby ludzie wchodzili na niego z bramki i przyjdę za pół roku na inspekcję. Koszta dla ciebie są zerowe, więc droga wolna.
Cytuj:
Fajna ściema ;P
Masz jakieś dowody na podważenie tego? Nie? To milcz.

Dżizas!

Ostatnio edytowany przez $corcerer - 05-07-2006 o 18:41. Powód: Ort :/
$corcerer jest offline