Temat: Dziwny npc
Zobacz pojedynczy post
stary 07-07-2006, 14:24   #22
Zodus Lorix Astera
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2006
Lokacja: Nowa Ruda

Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 108
Skille: 88/85
Poziom mag.: 8
Domyślny

Ja myslalem dlugo o takowym questcie i postanowilem dodac cos do mojego "red hp". Na poczatku zaznaczam ze moze to okazac sie malo prawdopodobne poniewaz takich akcji jeszcze w tibii nie bylo. Otoz. W momencie w ktorym mowimy "yes" na chwile sie zapalamy lecz nic nam to nie robi moze jest to spowodowane dobrym stanem hp. A moj pomysl polega na tym ze moze gdy pojdziemy do tego NPC z zalozmy 1hp i w momencie w ktorym powimy "yes" zaploniemy, moze wtedy ogien "tak jakby" zabierze nam 1hp i "tak jakby" umrzemy. Dlaczego "tak jakby" ? Otoz moze chodzi o to zeby wlasnie przeniesc sie na "druga strone". NPC tak ze mowi cos w stylu "niewiadomo czy uda ci sie wrocic". I na tym polega problem questu. W takim wypadku sa dwa wyjscia. 1 to Aby wrocic trzeba wykonac quest. Wtedy wracamy na ta normalna strone swiata a npc daje nam nagrode, lub teleportujemy sie do pokoju ze skrzynia. 2 wyjscie jest takie ze wydostac z zaswiatow mozemy sie tylko uzywajac jednego z przedmiotow uzyskanego z questu wykonanego w zaswiatach, ktory znika po uzyciu ale reszta przedmiotow zostaje po powrocie do normalnego swiata. No i wtedy uudowadniamy ze mozna pokonac bariere smierci czyli to co probuja osiagnac wszyscy nekromanci. No to chyba wszystko co udalo mi sie wymyslic, lecz sadze ze raczejn nie jest to mozliwe bo jak juz wspomnialem takich dziwnych questow jeszcze w tbii nie blo, ale moze jest to quest wyjatkowy...
Zodus Lorix Astera jest offline   Odpowiedz z Cytatem