Okej, na wstępie mówię, że to nie do końca kolejny noobowaty temat i tysięczne pytanie o to samo xD.
Jak niejeden domyślny użytkownik forum mógł zauważyć, sprawa kręci się wokół expu na necromancerach. Czytałem wiele tematów o necro na wielu polskich stronach, zasięgałem opinii kolegów z serwera. I wszędzie są sprzeczności. Więc teraz zadam parę sprecyzowanych pytań, i proszę, aby wypowiadali się ludzie doświadczeni i znający się za rzeczy

.
1. Posiadam sorcerera z parametrami jak w opisie. Interesuje mnie exp na necro na drefii na respie podwójnym i potrójnym. Czy 3 necro naraz to będzie dla mnie wyzwanie? Czy dam radę bez większego ryzyka wybić wyż demograficzny necro? Z tym wiąże się pytanie o szybkość respawnu. Czy po wybiciu początkowo zapełnionego terenu, necro będą się respić po 1, czy znowu full?
2. Czy potrzebny będzie Bp GFB, czy samo e wave styknie gdy pojawi się za dużo fanatyków? BTW: HMMy będą potrzebne? Jeśli tak, to w jakiej ilości?
3. Mfy będą wysysane masowo czy styknie z 5 bp na lvl?
4. Exp jest godny uwagi? Z 30 k exp/h ?
5. Tradycyjnie finanse: widzę równie dużo opinii i ssów na których ludzie wynoszą ilośc BOH, z którą mogliby otworzyć obuwniczy xD (tzn. z 2 pary na 3h), ale też teksty, po których nie zostaje mi nadziei na chociaż jedną parę. Więc jak? "Rzadko" jak p armor z valkirii, czy "rzadko" jak v shield z wampa?
6. Ostatnie pytanie - z niewidką dam rade tam dojść, czy po drodze są jakieś inne bajery, jak kosmiczne ilości stalkerów?
Rozpisałem się, przepraszam za noobskie pytania, dziękuję z góry za odpowiedzi, i proszę też o jakieś mapki z zaznaczonymi respami (po ile necro, etc.).