Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2004, 19:20   #1
Youri
Użytkownik Forum

Youri's Avatar

Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Lublin

Domyślny Poradnik pt. Celowanie runami

Niema jeszcze takiego poradnika, więc napisałem go dla tych, którym to jeszcze nie wychodzi.

1. Runy strzelające

() :
Gdy twoja ofiara biegnie, staraj się przewidziec w którą strone zrobi następny krok, i właśnie tam, kratkę
przed nim, wyceluj runem. Może ona pobiec w 4 strony (pomijając ukos) :

Załóżmy że chce pobiec w lewo. Jeśli wycelujesz kratke przed nim to napewno trafisz.

Jeśli pobiegnie w dół możesz zrobić również tak:

Cały sekret tkwi w celowaniu kratke przed ofiarą.

2. Fieldy ( ) :
Gdy celujesz jakimś polem, staraj się trafić albo kratke przed ofiarą, albo w samą ofiare. Oprócz obrażeń
natychmiastowych ofiara straci jeszcze troche życia za jakiś czas (zależy od rodzaju pola).

3. Runy obszarowe ( ) :
Gfb można użyć na 2 sposoby. Używając pierwszego chyba nie można nie trafić. Gdziekolwiek byś nie strzelił, to
i tak trafisz.

Drugi sposób polega na tym, że jak frajer ucieknie Ci niezbyt daleko za ekran, bedziesz mógł go łatwo trafic.
Wystarczy wycelować pod samą krawędź, a ofiara na pewno dostanie.

4. Bomby ( ) :
Jeśli chcesz żeby ktoś dostał jak najwięcej obrażeń od fire bomby/energy bomby postaraj się rzucić ją dwie
kratki przed swoją ofiarą. Wtedy z rozpędu lub paniki wejdzie w nią, i przejdzie przez wszystki trzy pola.

5. Explozje ( ) :
Celując z explozji staraj sie trafić w samą ofiare. W którą strone nie pojdzie (oprócz ukosu) i tak dostanie.

6. Runy leczące ( ) :
Żeby sie uhnąć, najlepiej podczas biegu na chwilke sie zatrzymać, wylczeczyć, i biec dalej.

Wieeeelu nowych graczy nie wie do czego służą, a jeszcze więcej nie wie jak ich używać. Dlatego gdy giną
zostawiają niemało uhów w plecaku .
Daj mi notke, nie żałuj.

Ostatnio edytowany przez Youri - 16-08-2004 o 10:44.
Youri jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.