Zobacz pojedynczy post
stary 08-07-2006, 16:32   #11
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Hmmm...
Dobrze jesteście poinformowani. Likwiduję w-f... ciekawe. Mają zabrać jedną godzinię poprostu i dać zamiast tego historię. Może to i dobre gdyż rzecznik praw dziecka dąży do zajęć dodatkowych z w-f. Czyli sks itp., które byłyby obowiązkowe. Tylko kwestia tego gdzie zmieszcz w i tak napięty plan lekcji obowiązkowe SKS... Będziemy siedzieć 12h w szkole. A narazie co do Giertycha nie mam zastrzeżenień, jedynie nie lubie jego poglądów. Napewno jak wporowadzą jakieś zmiany będą one widoczne w przyszłym roku szkolnym.

Co do sytuacji w rządzie.
plusy
+sytuacja będzie jasna i klarowna,
+premier będzie na równi z koalicjantami,

minusy
-pogorszenie i tak już kiepskiej opinii o polskim rządzie w kraju i na świecie,
-zabranie jednego z najlepszych polityków (według mnie najlepsi byli Zyta Gilowska i Kazimierz Marcinkiewicz) i dobrego premiera,
-sytuacja jaka zaszła jest ewenementem w polityce światowej (nigdy bliźniacy nie rządzili krajem)
-formalna dymisja i rekonstrukcja rządu (nawet jeśli zostaną ci sami ministrowie to i tak dostaną odprawki)

Pociesza mnie fakt, że PiS bez koalicji nie ma większości, czyli są małe szanse na reżim. A w dodatku nie wiadomo czy LPR i Samoobrona nadal będą w koalicji. Kto wie czy razem z wyborami samorządowymi nie będzie wyborów do sejmu.

Orginalnie napisane przez Vandoz

Cytuj:
W TVN 24 Oglosili ze premier Marcinkiewicz bedzie startowal na prezydenta Warszawy.
Omg, zamiast rzadzic Polska, chce rzadzic stolica?
Nie tyle on chce ile lider partii (czyt. Kaczyński) mu kazał.

Ostatnio edytowany przez Chessterr - 08-07-2006 o 16:35.
Chessterr jest offline   Odpowiedz z Cytatem