Zobacz pojedynczy post
stary 08-07-2006, 17:53   #16
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
A czy Remus i Romulus rządzili krajem?
A starożytny Rzym to nie kraj? Co prawda były to postacie mityczne czy coś, ale whatevah ;d Kaczuchy pewnie też przejdą do legendy ^^'

Cytuj:
A mnie denerwuje jeszcze jedna rzecz w większości komentarzy. Dlaczego wszyscy ich krytykujecie? Wszystko wam nie pasuje. Wszystko politycy to kitu i do bani. Mogą ich krytykować osoby, które mają pojęcie o polityce. A nie tacy jak wy którzy nie rozróżniają prawicy od lewicy.
Może nie mam wielkiego pojęcia o polityce, ale wystarczające, by powiedzieć, że Polska idzie w złą stroną i nadchodzą mhroczne czasy ciemnoty, otępienia, nietolerancji i dyskryminacji. Co już widać (fanatyczne mohery, Zające broniące zażarcie jakże dobrych i światłych ideałów MW etc. etc.)

Cytuj:
PS: Znając życie zaraz wszyscy skopiują artykuł i prawicy i lewicy z Wikipedii lub jakiejś innej encyklopedii i się pochwalą: "A ja wiem co to jest prawica i lewica!".
Mówisz - masz xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia o lewicy
Lewica w polityce to określenie sił politycznych głoszących ideały równości oraz postępu społecznego.

Zalicza się do nich środowiska o poglądach socjalistycznych, socjaldemokratycznych, socjalliberalnych, komunistycznych. Poglądy komunistyczne uważa się za skrajnie lewicowe. Do ruchów lewicowych zalicza się także ruchy związkowe, feministyczne (wielu członków tych ugrupowań zaprzecza, jakoby ich działalność miała związek z polityką lewicową).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia o prawicy
Prawica - zwyczajowe określenie poglądów politycznych i podzielających je ugrupowań politycznych, w których podkreśla się nienaruszalność, a nawet "świętość" własności prywatnej (z tego względu wiele ugrupowań prawicowych głosi poglądy liberalne w gospodarce), zachowawczych w dziedzinie obyczajowości i (od XX w.) narodowych.
JA WIEM CO TO LEWICA I PRAWICA!!1!111 xD