Zobacz pojedynczy post
stary 08-07-2006, 21:07   #27
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Podzial historii na historie polski i historie powszechna jako 2 odrebne przedmioty moim zdaniem jest dobry. Ale nie kosztem wf-u... Mozna to zrobic w zupelnie prostszy sposob, zamiast 2 historii tygodniowo zrobic tygodniowo jedna lekcje historii polski i 1 historii powszechnej. Bo to co jest obecnie dla mnie jest paranoja... Najpierw Polska w wieku XVII, pozniej cofanie sie do Europy w XVI... Zupelny brak logiki. Przynajmniej moj podrecznik do 2LO jest tak zbudowany... Nie wiem jak inne.

Ktos poruszyl tu temat religii na maturze... Jezeli nie bedzie obowiazkowa, a w to zeby byla naprawde watpie, nie mam nic przeciwko. Co komu przeszkadza to ze mielibysmy dodatkowa mozliwosc wyboru przedmiotu maturalnego? A ktos chetny do zdawania religii/etyki znalazlby sie napewno...

Zabieranie lekcji wf na rzecz innego przedmiotu to moim zdaniem idiotyzm... Fakt ze lekcje te nie zawsze wygladaja tak jak powinny, np odbywaja sie pomiedzy innymi lekcjami zamiast na koncu dnia, a dziewczyn zazwyczaj cwiczy nie wiecej niz 5... Ale dla wielu jest to jedyna okazja zeby wykonac jakies cwiczenia, poruszac sie bo wiekszosci w domu nie chce sie cwiczyc. Ale ten pomysl i tak nie przejdzie.

Co do samej osoby Giertycha narazie sie nie wypowiadam... Do tej pory nie zrobil nic czym moglby zasluzyc na moja krytyke, nie zrobil tez nic za co moglbym go pochwalic... Poprostu jest. I jest mi obojetny.

To samo dotyczy Leppera... Dopki nie zrobi niczego idiotycznego na swoim stanowisku, nie wypowiem sie negatywnie na jego temat. To co mi sie ostatnio w nim spodobalo to to ze jest przeciwko Kaczynskiemu na stanowisku premiera. Fakt, robi to dla wlasnej korzysci, by obsadzic wiecej miejsc ludzmi z wlasnej partii, ale bez wzgledu na powody kazdy kto jest przeciwko Kaczynskiemu, nawet jezeli to sam Lepper, zasluguje na pochwale.

No wlasnie... Kaczynski... Powiem tylko tyle ze to zaczyna mi pachniec absolutyzmem i obawiam sie co z tego wyniknie... Jedno jest pewne- nie wplynie to pozytywnie na wizerunek naszego kraju na swiecie. Ale jest jeden plus... Kiedy Kaczynski zostanie premierem, Giertych i Lepper beda bardziej kontrolowani i trudniej bedzie im wprowadzac potencjalne "genialne" pomysly... I zgadzam sie z tym co powiedzial Olejniczak: Premier Kaczynski- rozpad koalicji- wczesniejsze wybory... a przy tym co obecnie dzieje sie w polityce watpie ze ludzie popelnia ten sam blad co ostatnio i pojda zaglosowac na "mniejsze zlo" zamiast pozwolic wyznawca Rydzyka wybrac wieksze...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem