Siemka, chiałem wam opisać NEPTERĘ.
Otóż jest to dość młody server, ale pomimo tego gra tam hyba najmniej ludzi(rano, czasem mniej niż 100! a przeciętna liczba graczy wynosi 250-400)
Jest to server PvP i czasem można tego pożałować;/
Z ilośći graczy wykina że wiekszyść expowisk jest zazwyczaj wolnych
Ceny są tam zaskakująco niskie!!
BOH: 35k-50k
K-legs: 25k-35k
C-legs: 45k-55k
BS-16-20k
FS:4k-6k
GS:40k-50k
Fire axe: ok30k
knight armor: 4k-6k
crown armor: 18k-20k
b-robe: 30k
DSM:150k-250k(tutaj cena bardzo sie wacha;/)
Crusader helmet:7k-8k
RH:40-50k
demon helmet:500k(tylko raz widzialem oferte

)
gra tutaj dość dużo Polaków jak brazylijczyków i niekturzy z nich podobno są dość hamscy bo huncom polaków, ale mnie jeszcze nie zabili.
najlepszymi graczami są tu niestety brazylijczycy z gildii o nazwie Eolithic
ja aby sie uchronic przed tymi niby huntami wstąpiłem do ich akademii.(lepiej sie ubezpieczyc niż stracic chęć do gry)
Gra tutaj bardzo dużo br o nazwisku maclaud i to własnie oni stanowią elite niedawno poznałem jednego(110lv) i wcale nie wyglondał na kogos kto zabija polaków, powiedział mi że lubi polaków i żałuje tego co dzieje sie na tym serverze;/
najlepszy lv na servie to: 151lv(zork maclaud)
a najlepszy polak ma 76lv;/
do niedawna istniała bardzo fajna polska gildia w kturej skupiała sie "nasza" narodowa elita niestety gildia ta rozpadła sie ponieważ wszyscy zaczęli zmieniac servery albo przestawać grać bo zostali zhunceni;/ ja podjąłem decyzje że zostaje i zmneiniłem gildie na niestety brazylijskom.
brakuje nam tu jusz dobrych polaków a niekturzy z nich zajmowali nawet 10 miejsce w tabeli(pozdro dla dariusa najlepszego polskiego knighta i blokera ktury głupio robi zmieniając server!!)
te wspomniane hunty nie są jakomś manią prześladowczą zabito paru polaków w ciągu tego tygodnia to prawda ale to jusz własciwie mija albo jsuz minęło.
Ogulnie gra sie tu fajnie tylko brakuje "nam" jakiegos polskeigo przyjaciela ktury bardzo szybko nabiłby duży level najlepiej 100

i wszedł do elity na nepterze.(najlepiej żeby był to jakis maniak dla kturego tibia jest 2 zyciem, srr za słowo maniak ale ktos taki byłby mile widziany ponieważ ok. 60% polskiej elity przestaje grać;/ )
no i jak komus sie podoba??
może trooohe namieszałem ale dziś miałem takie lagi jak nigdy i nie miałem co robić wiec chciałem napisać jak najwiecej

o moim świecie