Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Argumenty za tym, ze tibia to gowno nie rpg:
-brak questow ( moze poza 3-4 )
|
no od razu 1 jest w całej grze... ehh... to że Ty robisz (bo wnioskuję z Twojej wypowiedzi) questy z jakiegoś opisu to potem mówisz "łee! tylko tyle?; ale łatwe.... tandeta...." questy w tibii sa duzo trudniejsze niż w jakiejkolwiek innej grze bo tutaj samemu trzeba było znaleźć wskazówki i jakiegoś kluczowe go elementu, tylko że to niestety było kiedyś...
Cytuj:
-brak rozwoju postaci ( zero atrybutow, skille rosna od samej walki, zadnych umiejetnosci dodatkowych )
|
no jak dla mnie czary w Tibii to te specjalne umiejętności... z atrybutami masz rację bo przez to wszystkie postacie z tej samej klasy sa bardzo zblizone do siebie...no ale to jakoś bardzo nie przeszkadza - przynajmniej mnie ;]
Cytuj:
-wszystko podporzadkowane walce ( zero skillow pobocznych, ktore tak fajnie spisuja sie np w WoWie )
|
no powiedz że łowienie ryb pomaga w walce.... to jest skill poboczny tak jak też czar zamieniania się w przedmioty/potwory
no w tym wychwalanym przez ciebie WoWie to też jest single? śmiem wątpić i jak w grze mmorpg ma być single? toż to się mija z celem
no jak zawsze zagadujesz do nich
-hi
-buy/sell xxx
-bye
to tak jest....
a że np. ktos nie zna angielskiego to od takiego npc dużo informacji nie wyciągnie
Cytuj:
-na dobra sprawe uzywa sie od 2-3 ( knight ) do 1 ( pozostale ) broni przez cala gre
-brak jakichkolwiek modyfikatorow ( kazde mpa dziala tak samo )
-brak wytrzymalosci przedmiotow ( ugh .. )
-paladyn to k**** nie jest postac dystansowa, nigdy nia nie byla i to niezaleznie od systemu rpg ( radze poszukac znaczenia slowa 'paladyn' i odwolan do rycerstwa )
|
i tu masz moje 100% poparcie ;/
btw to trza napisać jakś petycję do CIPków o zmanie nazwy Palain na Ranger czy coś kole tego....
pozdrawiam