Cytuj:
biarac przyklad podany wczesniej o terroryscie, piate przykazanie - nie zabijaj zabijesz terroryste czy pozwolisz umrzec niewinnym ludziom?
|
Najpierw spróbował bym odwieść Terrorystę od celu którego dokonanie skaże go na wieczne potępienie a jeśli by mi się nie udało - nie zrobił bym nic więcej (czyli nie zabił bym).
Dlaczego? - zrobiłem wszystko co mogłem aby utarować duszę terrorysty a skoro tamci ludzie są niewinni to ich dusze trafią do nieba, co z tego że umrą, życie na ziemi to tylko stan przejściowy (przynajmniej wedle mojej religii - chrześcijaństwa), niewinnego człowieka po śmierci czekją wspaniałości których ludzie na ziemi nie są w stanie pojąć.
A co jeśli w samolocie byli by i niewinni grzesznicy (czyli ci którzy nie są niewinni), któży mieli by jeszcze czas na poprawę?.
Też bym nie zabił tego terrorysty, dlaczego? - jeśli ci grzesznicy nie znali nauk chrześcijaństwa - idą do nieba, jeśli znali - wiedzieli co robią i musieli być przygotowani na taką ewentualność.
Ktrótko mówiąc - nie człowiekowi dane jest sądzić nad drugim człowiekiem, to wyłączna sprawa Boga.
Dylemat rozwiązany 8) (przynajmniej w moim rozumowaniu i z tego co wiem o swojej wierze).
Magia (z tego co mi wiadomo) - każde wykorzystywanie sił dostępnych w naszym świecie nie pochodzących od Boga, a jako, że to co nie jest szatańskie jest Boskie (bo Bóg wszystko stworzył) możemy wykożystywać każdą siłę tego świata która nie pochodzi od szatana (chyba ?( , specjalistą w tych sprawach to ja nie jestem nie jestem).
Cytuj:
Jako ze wierzymy w Boga, wypada rowniez wierzyc w roznorakie przyslowia ludowe
|
Jednym słowem: BZDURA! 8)
Przysłowia ludowe nie maja nic wspólnego z wiarą, po za tym przysłowia ludowe to między innymi zabobony a wiara w zabobony to grzech.