@Dagenoth
1. We Frankfurcie, on dziala czasami i wtedy jest ok, przynajmniej tak mialem jakis czas temu na Antice, a potem nagle kick + nie moge zalogowac przez jakies 2-3 min, efekt tego to:
Jun 27 2006, 12:40:28 CET Killed at Level 134 by Spenck
Jun 25 2006, 10:31:05 CET Died at Level 135 by a dragon
Wrzucam potem tracerouta na Anticy IP, i patrze ze trasa sie zmienila, sygnal idzie przez USA i zaczely sie mega lagi.
2. Na bank calkiem inny router nawail, pytalem duzo graczy juz o lagi i itp, i tylko Polacy maja korzystajacy z uslug TPSA.
3. No taa, tylko dlaczego az przez USA, omg... jak inni operatorzy z mojego regionu poprostu uzywaja innych routerow we Frankfurcie.
4. To nic nie da, ile osob co ma neta z TPSA gra w Tibie? 0,001%? Cip Soft na to tez nic nie poradzi... maks moga dac newsa na tibia.com tak jak to kiedys zrobili... ale co to da jak to nie ich wina jest i oni nie maja na to zadnego wplywu...
Mozliwe jest tez ze, np: operatorzy podpisuja umowy z innymi operatorami o przekazewanie sygnalu dalej(routing), moze TPSA ma podpisana umowe na korzystanie tylko z jedneko konkretnego routera ktory nawalil, i bedzie dopiero all ok gdy zostanie on naprawiony.
Nie wiem jak to jest, ale wydaje mi sie ze sygnal jest przekazywany do nastepnego routera tak zeby trasa byla jak najkrotsza.
Ostatnio edytowany przez Phoelerius - 11-07-2006 o 17:48.
|